Grupul olandez de asigurări Aegon s-a vândut către grupul austriac VIG. Comisia Europeană a aprobat tranzacția

Aegon

Comisia Europeană a anunţat vineri că a aprobat preluarea operaţiunilor din Europa Centrală şi de Est (CEE), inclusiv de pe piaţa din România, ale grupului olandez de asigurări Aegon NV de către grupul austriac Vienna Insurance, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar, citat de Agerpres.

Tranzacţia vizează companiile AEGON Hungary Holding B.V., AEGON Hungary Holding II B.V., AEGON Poland/Romania Holding B.V. şi AEGON Turkey Holding B.V.

La finele anului trecut, Aegon a anunţat vânzarea operaţiunilor sale din Europa Centrală şi de Est (CEE) grupului austriac Vienna Insurance, pentru 830 milioane de euro (993 milioane de dolari). Tranzacţia prin care Aegon vinde produsele de asigurări, de pensii şi afacerile din domeniul gestionării de active deţinute de Aegon în România, Ungaria, Polonia şi Turcia ar urma să se finalizeze în semestrul doi din 2021.

Analize Economedia

MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta

Potrivit Executivului comunitar, această tranzacţie va produce mai multe suprapuneri orizontale între activităţile celor două companii în sectoarele asigurărilor de viaţă şi non-viaţă din Ungaria şi Polonia precum şi în sectorul asigurărilor de viaţă din România.

Cu toate acestea, Comisia Europeană a ajuns la concluzia că această tranzacţie nu ridică motive de îngrijorare în ceea ce priveşte competiţia, pe toate pieţele vizate, deoarece: cotele de piaţă ale părţilor sunt limitate sau moderate şi există mai mulţi jucători importanţi care sunt activi şi vor continua să fie activi, astfel încât vor fi în poziţia de a contracara orice posibile încercări de majorare a preţurile de către entitatea rezultată în urma fuziunii.

Pe piaţa românească, grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG) deţine companiile BCR Asigurări de Viaţă, Omniasig şi Asirom. În primul trimestru al acestui an, companiile de asigurări deţinute în România de grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG) au înregistrat un volum total de prime brute subscrise de 146,2 milioane de euro, în creştere cu 16,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În acelaşi timp, grupul a obţinut pe piaţa românească un profit înainte de impozitare de 4,6 milioane de euro, dublu faţă de cel raportat în aceeaşi perioadă a anului trecut, de 2,1 milioane euro.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: