VIDEO Imagini cu asfaltul deformat de pe Podul de la Brăila. Întâlnire între CNAIR și constructor, joi

asfalt deformat pod braila Sursa: captură video

Asfaltul de pe Podul de la Brăila este deformat puternic, cu valuri și șanțuri adânci ca pe un drum de pământ, arată cele mai recente imagini filmate de șoferi. Constructorul WeBuild lucrează din nou la refacerea asfaltului, până la finalul lunii august. Joi, 18 iulie, va avea loc inclusiv o întâlnire între CNAIR și directorul general al Webuild, Pietro Salini, la care ar putea participa inclusiv ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

Imagini cu asfaltul deformat din data de 17 iulie:

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Deformarea asfaltului vine în contextul în care inclusiv camioane trec pe pod, pe caniculă, și nu toate sunt supuse unui control de tonaj, deși un pod pe drum european ar trebui să aibă capacitate ridicată.

Joi, 18 iulie 2024, va avea loc o discuție inclusiv cu acționarul majoritar și Director General al Webuild, Pietro Salini.
Această întâlnire are ca scop clarificarea situației tehnice a Podului suspendat de la Brăila.

WeBuild, firma care a construit la Brăila al treilea pod ca mărime din Europa, lucrează din nou la asfaltul pe Podul Brăila, în perioada 1 iulie – 31 august, a anunțat recent Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Economedia a scris încă din iunie că constructorul Webuild a primit permisiunea de la CNAIR să efectueze lucrări punctual, acolo unde au apărut deteriorări sau denivelări în asfalt, până la finele lunii august 2024.

Conform CNAIR, antreprenorul WeBuild reface asfaltul așternut pe Podul Brăila pe sensul de mers Tulcea – Brăila, după care va continua și pe sensul Brăila -Tulcea. „Soluția aplicată de constructorul italian este cea din proiectul tehnic realizat de acesta. Această intervenție trebuie să respecte toți parametrii tehnici și toate normele de calitate necesare. În cadrul lucrărilor va fi refăcută hidroizolația din zonele afectate de operațiunile de frezare a asfaltului așternut anterior”, arată Compania de Drumuri.

Inaugurat cu fast în iulie 2023, podul de la Brăila nu a fost recepționat încă de CNAIR, iar problemele care afectează construcția nu par să se mai termine.

La finele anului trecut au apărut o serie de tasări, pe care constructorul a încercat să le rezolve turnând un nou strat de asfalt. Recent au apărut aceleași probleme. Este vorba de denivelări destul de serioase, care măsoară și 10 centimetri în anumite zone.

„Pe anumite porțiuni unde asfaltul a suferit deteriorări, intervin și îl refac. Deocamdată, putem să spunem că suntem la capitolul cârpeli. Asta nu exonerează constructorul de crearea unei rețete asfaltice pentru pod care să permită evitarea pe viitor a problemelor cu care ne confruntăm în prezent”a declarat Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR, pentru Economedia.

Podul de la Brăila, care a fost inaugurat pe 6 iulie 2023, a întâmpinat multiple probleme tehnice și de construcție în primul său an de funcționare. Economedia a realizat AICI un timeline cu principalele probleme ale podului.

Firma a cerut 230 de milioane de lei ca să dea drumul la circulaţie pe drumurile de legătură construite în cadrul proiectului, dar ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, vorbește despre un „șantaj nejustificat”.

„Ca să fiu cât se poate de clar, în acest moment ne solicită, nu nouă, CNAIR-ului ca să fiu mai exact, 230 de milioane de lei, ca să dea drumul la circulație, deși proiectul este finalizat și pe malul brăilean și pe malul tulcean (..) undeva la 90%, deci se poate da drumul la circulație. Nu, solicită încă 230 de milioane, altfel vor respecta termenul pe care îl au, octombrie 2024. Asta înseamnă rea voință. Nu o să fim de acord, nici la Minister, nici la CNAIR, cu acest tip de șantaj, iar măsurile pe care noi le vom lua, nu doar pe această lucrare, o să le vedeți în săptămânile și lunile viitoare”, a declarat recent Sorin Grindeanu.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: