Autostrada A13 Brașov-Bacău: Proiectul a fost preluat de Compania Națională de Investiții Rutiere, pentru finalizarea studiului de fezabilitate

Redacția dec. 16, 2024 0 comentarii 1816 vizualizări
Autostrada Brașov - Bacău Sursa foto: Facebook/ Compania Națională de Investiții Rutiere

Compania Națională de Investiții Rutiere a preluat proiectul Autostrăzii A13 Brașov-Bacău de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, în vederea finalizării studiului de fezabilitate, potrivit unui anunț al CNIR.

Lungimea estimată a traseului care se desfășoară în județele Brașov, Covasna și Bacău este de 162,5 kilometri, iar durata de finalizare a Studiului de Fezabilitate este de 24 de luni, calculată de la momentul începerii activității, septembrie 2024.

Contractul are o valoare de 81 milioane lei (fără TVA), iar prestatorul, Consitrans SRL, trebuie să predea următoarele documente :
• Studiu și Proiect Geotehnic
• Studiu Topografic
• Studiu Arheologic
• Documentația de mediu (Acord de Mediu)
• Studiu de Fezabilitate final

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Sectorul Brașov-Bacău al Autostrăzii A13 se va conecta cu viitoarea Autostrada Sibiu-Făgăraș-Brașov printr-un nod de mare viteză în zona localității Codlea, iar în zona Bacăului, la Răcăciuni cu Autostrada Moldovei -A 7.

Proiectul face parte din coridorul de conectivitate ,,Carpatia” și este inclus în Planul Investițional al României 2021-2030.

La rândul său, secretarul de stat în ministerul Transporturilor, Gabriel Bunduc, a declarat: “În urma discutiei pe care am avut-o astazi cu domnul Gabriel Budescu, directorul general al CNIR, consider ca preluarea obiectivului de investiții de către CNIR este – fără îndoială – un important pas înainte, în condițiile în care realizarea studiului de fezabilitate a bătut pasul pe loc, în principal din cauza costurilor date peste cap de consecințele pandemiei şi ale războiului din Ucraina, precum şi de crizele suprapuse în domenii precum prețul energiei şi al materiilor prime sau asigurarea mâinii de lucru calificate.”

Secretarul de stat a mai spus că noul proiectant, Consitrans, şi-a probat seriozitatea şi profesionalismul pe A7 “Autostrada Moldovei”, unde atât proiectarea, cât şi execuția lucrărilor se desfăşoară în ritm alert, în conformitate cu calendarul strâns asumat prin PNRR. El a mai precizat că valoarea contractului pentru elaborarea studiului de fezabilitate la A13 este de 81 milioane lei (fără TVA).

Durata este de 24 de luni, realizarea propriu-zisă a studiului de fezabilitate fiind începută în septembrie 2024, a mai spus secretarul de stat în ministerul Transporturilor.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.