Criza din sectorul european al îngrăşămintelor se extinde după ce o altă firmă a redus producţia

agricultura, teren, tractor, agricol Sursa foto: Pexels/Sergio Souza

Un alt producător european de îngrăşăminte a decis să reducă producţia din cauza creşterii explozive a preţului gazelor naturale, ceea ce creează o nouă problemă pentru livrările şi aşa limitate de îngrăşăminte în Europa, transmite agenția Bloomberg, citată de Agerpres.

Producătorul austriac de substanţe chimice Borealis AG, o divizie a grupului OMV, îşi reduce producţia de amoniu şi “va analiza situaţia pentru perioada viitoare” cu privire la uzinele sale din Austria, Franţa şi Olanda, a declarat joi un purtător de cuvânt de la Borealis.

Amoniul este utilizat pentru producţia de îngrăşăminte pe bază de azot, care au înregistrat deja o creştere a preţurilor pe măsură ce producătorii se confruntă cu o creştere dramatică a costului la gazele naturale, principala lor materie primă.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

În Marea Britanie, preţul ridicat al gazelor naturale a forţat un producător de îngrăşăminte să închidă două uzine, care produceau în paralel şi dioxid de carbon alimentar, ceea ce reprezintă un pericol pentru industria alimentară, care utilizează la scară largă dioxidul de carbon alimentar.

Creşterea preţurilor la îngrăşăminte riscă să majoreze costurile la materii prime agricole şi ar putea să stimuleze şi mai mult o tendinţă globală privind inflaţia produselor alimentare. Zilele trecute, Guvernul britanic a anunţat că a ajuns la un acord cu firma CF Industries Holdings Inc. pentru ca aceasta să reia producţia de dioxid de carbon (CO2) alimentar la două uzine din Marea Britanie, care anterior au fost închise deoarece deveniseră neprofitabile ca urmare a exploziei preţului gazelor naturale.

Preţurile europene de referinţă la gaze naturale au crescut cu aproximativ 250% în acest an, din cauza nivelului redus al stocurilor, cererii ridicate din Asia şi a întreruperilor, ceea ce a dus şi la creşterea costurilor angro la electricitate.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: