Analiști: Preţurile locuinţelor din Germania, cea mai mare economie a Europei, vor creşte anul acesta mai rapid decât se estima

imobiliar, locuinta, casa Sursa foto: Pexels/Photomix Company

Preţurile locuinţelor din Germania vor creşte mai rapid anul acesta decât se estima în urmă cu trei luni, deoarece penuria de imobile prevalează asupra scăderii costului vieţii şi a perspectivelor privind majorarea dobânzilor, se arată într-un sondaj realizat de Reuters, transmite Agerpres.

Totuşi, scăderea veniturilor disponibile în urma creşterii costului vieţii ar urma să ţină sub control majorarea preţurilor locuinţelor în următorii doi ani, arată rezultatele sondajului realizat în perioada 11-15 mai.

Conform previziunilor majorităţii analiştilor intervievaţi de Reuters, preţurile locuinţelor ar urma să crească cu 7% în 2022, cu 3% în 2023 şi cu 2% în 2024, în timp ce la sondajul din martie se previziona un avans de 6,3% în 2022, de 4,5% în 2023 şi de 2,8% în 2024.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

“Preţurile locuinţelor din Germania vor continua să crească, deşi într-un ritm mai lent, deoarece ratele mai ridicate ale dobânzilor, creşterea preţurilor şi scăderea veniturilor disponibile subminează accesibilitatea”, a apreciat Carsten Brzeski de la ING.

Preşedintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, a declarat marţi că vede dobânda la depozite (care în prezent este la minus 0,5%) la zero sau “uşor peste” până la finalul lunii septembrie.

Ca şi celelalte părţi ale lumii, Germania, cea mai mare economie europeană, este afectată de inflaţie, care în aprilie a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimele peste patru decenii, în urma majorării preţurilor combustibililor şi al costurilor cu energia, în contextul războiului din Ucraina

Din cei 13 analişti intervievaţi de Reuters, zece se aşteaptă la o înrăutăţire a accesibilităţii pentru cei care cumpără pentru prima dată o locuinţă, iar patru estimează o înrăutăţire a accesibilităţii pentru chiriaşi.

“Cel mai rău lucru care se putea întâmpla: preţurile locuinţelor cresc, dobânzile se majorează, construcţia de imobile întârzie din cauza lipsei forţei de muncă calificate, scade puterea de cumpărare, din cauza nivelului ridicat al inflaţiei”, a apreciat Timo Klein de la S&P Global.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Se intorc barbarii-n codru … Cine-l mai are … Cand ne-o lua frigul, mergem in Austria …

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.