Analiști: Preţurile locuinţelor din Germania, cea mai mare economie a Europei, vor creşte anul acesta mai rapid decât se estima

imobiliar, locuinta, casa Sursa foto: Pexels/Photomix Company

Preţurile locuinţelor din Germania vor creşte mai rapid anul acesta decât se estima în urmă cu trei luni, deoarece penuria de imobile prevalează asupra scăderii costului vieţii şi a perspectivelor privind majorarea dobânzilor, se arată într-un sondaj realizat de Reuters, transmite Agerpres.

Totuşi, scăderea veniturilor disponibile în urma creşterii costului vieţii ar urma să ţină sub control majorarea preţurilor locuinţelor în următorii doi ani, arată rezultatele sondajului realizat în perioada 11-15 mai.

Conform previziunilor majorităţii analiştilor intervievaţi de Reuters, preţurile locuinţelor ar urma să crească cu 7% în 2022, cu 3% în 2023 şi cu 2% în 2024, în timp ce la sondajul din martie se previziona un avans de 6,3% în 2022, de 4,5% în 2023 şi de 2,8% în 2024.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

“Preţurile locuinţelor din Germania vor continua să crească, deşi într-un ritm mai lent, deoarece ratele mai ridicate ale dobânzilor, creşterea preţurilor şi scăderea veniturilor disponibile subminează accesibilitatea”, a apreciat Carsten Brzeski de la ING.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Preşedintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, a declarat marţi că vede dobânda la depozite (care în prezent este la minus 0,5%) la zero sau “uşor peste” până la finalul lunii septembrie.

Ca şi celelalte părţi ale lumii, Germania, cea mai mare economie europeană, este afectată de inflaţie, care în aprilie a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimele peste patru decenii, în urma majorării preţurilor combustibililor şi al costurilor cu energia, în contextul războiului din Ucraina

Din cei 13 analişti intervievaţi de Reuters, zece se aşteaptă la o înrăutăţire a accesibilităţii pentru cei care cumpără pentru prima dată o locuinţă, iar patru estimează o înrăutăţire a accesibilităţii pentru chiriaşi.

“Cel mai rău lucru care se putea întâmpla: preţurile locuinţelor cresc, dobânzile se majorează, construcţia de imobile întârzie din cauza lipsei forţei de muncă calificate, scade puterea de cumpărare, din cauza nivelului ridicat al inflaţiei”, a apreciat Timo Klein de la S&P Global.

Comentarii

  1. Se intorc barbarii-n codru … Cine-l mai are … Cand ne-o lua frigul, mergem in Austria …

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.