G7 cere grupului OPEC să crească producția de petrol deoarece războiul Rusiei din Ucraina împinge prețurile țițeiului la cele mai ridicate niveluri din ultimii zece ani

petrol, sonda Sursa foto: Unsplash / Zbynek Burival

Miniștrii energiei G7 au cerut grupului OPEC să pompeze mai mult petrol, deoarece războiul Rusiei din Ucraina împinge prețurile țițeiului la cele mai ridicate niveluri din ultimii zece ani, scrie Financial Times.

Apelul a fost făcut la finalul unei reuniuni a miniștrilor energiei și mediului G7 din Germania, care deține președinția rotativă. Miniștrii au remarcat că războiul a declanșat o creștere a prețurilor petrolului, gazelor și cărbunelui, provocând o creștere a inflației care punea o presiune uriașă asupra gospodăriilor cu venituri mici, precum și a întreprinderilor și industriei.

„Facem apel la țările producătoare de petrol și gaze să acționeze într-un mod responsabil și să răspundă la înăsprirea piețelor internaționale, observând că OPEC are un rol cheie”, au spus miniștrii.

Analize Economedia

criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
concedieri dreamstime
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Ei au mai spus că UE ar trebui să își reducă urgent dependența de gazul natural rusesc și au subliniat rolul important pe care l-ar putea juca creșterea aprovizionării cu gaz natural lichefiat (GNL) pentru a atenua potențialele întreruperi în aprovizionarea conductei, în special către piețele europene.

La începutul acestei luni, liderii G7 au cerut țărilor membre să elimine treptat dependența de energia rusă, inclusiv prin interzicerea importurilor de petrol rusesc. De asemenea, UE discută opțiunea unui embargo asupra țițeiului rusesc, deși Ungaria se opune.

Cu toate acestea, în ciuda apelului G7 la OPEC, nu este clar dacă grupul va răspunde. Arabia Saudită a rezistat presiunii occidentale de a accelera creșterile de producție pentru a contribui la scăderea prețurilor, insistând că nu există lipsă de aprovizionare.

Prețurile petrolului aproape s-au dublat în ultimul an. Grupul OPEC+, care include Rusia, a redus producția ca parte a acordurilor încheiate în timpul pandemiei de Covid-19, înainte de a o restabili treptat, la o rată de 400.000 de barili pe zi în fiecare lună. Arabia Saudită a semnalat luna aceasta că va susține Rusia ca membru al OPEC+, în ciuda înăspririi sancțiunilor occidentale asupra Moscovei.

Comentarii

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.