Ucraina spune că se confruntă cu un deficit de silozuri pentru noua recoltă de cereale

grau, cereale, recolta, agricultura Sursa foto: Pixabay

Statele europene vor lua în considerare furnizarea temporară de hambare Ucrainei, care se confruntă cu un deficit de silozuri pentru noua recoltă de cereale, a anunţat marţi Ministerul Agriculturii de la Kiev, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Anterior, un oficial de la Ministerul Agriculturii declarase pentru Reuters că în toamnă, când se încheie recoltarea porumbului, deficitul de capacitate de stocare ar putea ajunge până la 15 milioane de tone.

Marţi, adjunctul ministrului Agriculturii, Markian Dmitrasevici, a afirmat: „Avem urgent nevoie să echipăm depozitele de cereale – structuri modulare şi saci de plastic”.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

„Guvernele UE vor lua în considerare livrarea către Ucraina a unor astfel de facilităţi temporare de stocare, deciziile vor ajuta la prezervarea semnificativă a recoltei şi asigurarea aprovizionării viitoare cu cereale a pieţelor mondiale”, se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii. În comunicat nu se specifică care sunt statele membre UE implicate şi cânt de avansate sunt discuţiile.

Autorităţile de la Kiev au avertizat că anul acesta recolta sa ar putea scădea la aproximativ 65 milioane de tone de cereale şi oleaginoase, de la 106 milioane de tone în 2021, din cauza invaziei ruseşti.

În mod normal, Ucraina este un mare cultivator mondial de cereale şi oleaginoase, însă exporturile sale au scăzut semnificativ după data de 24 februarie, când a început invazia rusă. Din cauza blocadei instituite de Rusia asupra porturilor ucrainene de la Marea Neagră, autorităţile de la Kiev încearcă să crească exporturile de produse agricole pe cale rutieră, feroviară şi fluvială.

Scăderea producţiei şi exporturilor ucrainene de cereale şi oleaginoase a declanşat temeri referitoare la o criză alimentară mondială, iar războiul din Ucraina, precum şi sancţiunile occidentale impuse Rusiei, au dus la creşterea explozivă a preţurilor la cereale, ulei de gătit, îngrăşăminte şi energie