Acţiunile producătorilor de ţigări sunt în declin pe fondul zvonurilor că SUA ar putea reduce conţinutul de nicotină

Tigara pixabay.com

Acţiunile producătorilor de ţigări au înregistrat scăderi semnificative după ce în presă au apărut zvonuri că Guvernul american analizează o reglementare care ar reduce conţinutul de nicotină al ţigărilor până la un nivel care nu creează dependenţă, transmite Bloomberg, citat de Agerpres.

Luni, capitalizarea de piaţă a grupului Altria Group Inc., producătorul ţigaretelor marca Marlboro, a scăzut cu aproape şase miliarde de dolari în timp ce marţi dimineaţa acţiunile British American Tobacco Plc au scăzut cu până la 6,6%. Titlurile Imperial Brands Plc s-au depreciat şi ele cu până la 5% la bursa de la Londra.

Potrivit Wall Street Journal, care citează surse din apropierea acestui dosar, Administraţia Biden are în vedere o reglementare care ar reduce conţinutul de nicotină al ţigărilor. De asemenea, Administraţia americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) ar putea interzice ţigările mentolate, susţine articolul din Wall Street Journal.

Analize Economedia

MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta

Industria ţigaretelor se aşteapă de mai mulţi ani la o decizie cu privire la conţinutul de nicotină. FDA a declarat încă din 2018 că intenţionează să adopte o astfel de reglementare, ceea ce a determinat grupul Altria la acea dată să spună că nu este clar dacă o astfel de măsură poate fi pusă în practică sau dacă va duce la reducerea fumatului.

Astfel de reglementări vor avea un “impact sever” asupra industriei tutunului dar cel mai probabil va fi nevoie de mai mulţi ani pentru implementarea lor, estimează Adam Spielman, analist at Citigroup. “Realitatea politică cere existenţa unor alternative răspândite care sunt recunoscute ca având un grad mai mic de risc. În prezent, sunt foarte puţine produse de acest fel”, a subliniat Adam Spielman.

În replică, grupul Altria a spus că orice acţiune a FDA “trebuie bazată pe date ştiinţifice şi dovezi şi de asemenea trebuie să ţină cont de consecinţele reale ale unor astfel de măsuri, inclusiv creştere pieţei ilegale şi impactul asupra a sute de mii de locuri de muncă”.

Administraţia americană pentru Alimente şi Medicamente era aşteptată să îşi exprime poziţia faţă de ţigările mentolate până la data de 29 aprilie, conform unui termen limită impus în cadrul unui proces. Într-o acţiune înaintată de African American Tobacco Control Leadership Council, acest organism a dat în judecată FDA susţinând că aceasta din urmă şi-a rezervat o perioadă de timp foarte mare pentru a răspunde la o petiţie publică depusă în urmă cu cinci ani şi care cere interzicerea ţigărilor mentolate.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: