Agenția Spațială Europeană recrutează astronauți, după o pauză de 10 ani

astronaut, Agentia Spatiala Europeana Sursa foto: ESA, Facebook

 

Agenția Spațială Europeană (ESA) a deschis un program de selecție pentru viitori astronauți, primul astfel de proces de peste zece ani, anunță ESA. Agenția a lansat oficial procesul: candidații interesați pot să depună candidaturile din 31 martie.

Posturile disponibile sunt oficial lansate și au fost anunțate în secțiunea de locuri de muncă a agenției. Cei interesați se pot înscrie până în 28 mai. ESA caută profesioniști capabili să desfășoare misiuni de zbor spațial pe orbita joasă a Pământului și pe Lună și să îndeplinească sarcini tehnice, științifice, manageriale sau administrative în sprijinul programului de zbor spațial.

Astronauții din promoția 2009 îi încurajează pe cei interesați să se înscrie pentru aceste poziții. Thomas Pesquet, care urmează să plece în curând într-o misiune, spune că, dacă nu s-ar fi înscris pentru ultima selecție a ESA, aceasta ar fi fost “cea mai mare greșeală din viața sa”. Într-un podcast recent, David Parker, directorul diviziei de explorare, a spus că dezvoltarea de noi nave spațiale aduce și mai multe oportunitți pentru ca astronauții europeni să călătorească pe Stația Spațială Internațională și dincolo de ea, iar Agenția intră într-o “nouă decadă de explorare a spațiului”.

Într-o premieră specială, ESA anunță că este interesată și de candidați cu dizabilități, pentru a testa tehnologiile și adaptările necesare pentru ca la un moment dat să trimită un astronaut cu dizabilități într-o misiune spațială.

Programul de selecție este unul extrem de elaborat – acesta include nu mai puțin de șase etape-cheie (incusiv teste de abilități fizice și psihice și interviuri), iar “câștigătorii” vor fi cunoscuți abia în toamna anului 2022. ESA a recrutat astronauți în doar trei runde din 1978 până acum. Cea mai recentă promoție a început pregătirile în 2009, iar cel mai nou astronaut al ESA, Matthias Maurer, va pleca în prima misiune pe Stația Spațială Internațională în acest an.


Sursa foto: ESA, Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *