Alfred Simonis (PSD), despre Pilonul doi de pensii: ”Mai există în Europa alte state care au acest Pilon de pensii în formatul pe care îl are România?”/ El spune că textul privind pensiile private nu a fost semnat sau asumat de PSD

G4Media sept. 26, 2023 4 comentarii
Alfred Simonis Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Alfred Simonis (PSD), preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, a declarat marţi că la nivelul grupurilor parlamentare ale PSD, textul privind Pilonul doi de pensii nu a circulat, nu a fost semnat, nu a fost asumat. Pe de altă parte, el a precizat că o nu vede de ce nu ar putea exista analiză clară, dacă e bine sau nu să fie aşa.

”Mai există în Europa alte state care au acest Pilon de pensii în formatul pe care îl are România? Vă spun eu, nu, dar e o discuţie pe care să o purtăm cu specialişti, cu Fondurile, cu cine o fi”, a comentat Simonis.

”În primul rând nu se poate numi amendament, pentru că amendament poate fi făcut de un parlamentar. Pe de altă parte, la nivelul grupurilor parlamentare ale PSD acest text nu a circulat prin niciunul din cele două grupuri de la Cameră şi de la Senat, nu a fost semnat, nu a fost asumat, nimic. Dacă doamna Pescaru sau cineva din minister a avut o idee, o propunere către minstrul Finanţelor, nu văd ce legătură am eu, ce legătură au grupurile parlamentare, PSD-ul cu asta”, a spus Alfred Simonis, preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor  la Prima News, despre articolul care se referea la Pilonul doi de pensii.

Analize Economedia

MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta

Întrebat dacă el este de acord cu această prevedere, Simonis a spus: ”E o discuţie care poate fi făcută mai amplul mai pe larg. (..) În toate şedinţele pe tot pachetul de măsuri, dar nu s-a discutat nicio clipă despre pilonul doi de pensii”.

Deputatul PSD a precizat că o ar putea fi făcută o analiză pe Pilonul doi de pensii.

”Ne-am învăţat în România să nu putem să atingem un subiect. Mai există în Europa alte state care au acest Pilon de pensii în formatul pe care îl are România? Vă spun eu, nu, dar e o discuţie pe care să o purtăm cu specialişti, cu Fondurile, cu cine o fi. Nu s-a pus problema în acest moment nici la coaliţie, nici la guvern, nici în grupurile parlamentare. A fost o şopârlă aruncată de cineva, a isterizat întreaga presă, Nimeni nu a mai vorbit despre adevăratele reforme care s-au produs sau se produc prin angajarea răspunderii”, a subliniat Simonis.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Spune în CV d-lui Simonis “Bună capacitate analitcă,” se pare că a rămas în urmă cu această capacitate analitică. A rămas cu ce a învățat la liceul cu profil sportiv. Deoarece nu s-a înformat înainte de a se întreba daca mai există în Europa alte state care au acest Pilon. Raspunsul scurt este DA. Mai există. Bulgaria e un exemplu. Faptul că un stat are un plan de pensie administrat privat nu e o născocire românească. E o evoluție de la planul de pensii inventat in 1889 la conditiile actuale de piată unde populatia activă scade iar numarul de pensionari creste. Dar domnul Simonis se pare că a facut o analiza pentru noi si a tras concluzia că trebuie sa avem încredere că statul ne gestioneaza mai bine banii de pensie. Pentru unii pensia vine la 40 de ani si cu punctul de pensie ales din media celor mai favorabile 6 salarii. Pentru altii pensia vine dupa +40 de ani de muncă calculănd punctul de pensie ca media a tuturor celor +40 de ani de muncă. E echitabil asta, domnule Simonis? Analitic vorbind.

  2. Cu ce specialisti sa discuti mai rachat si de ce? Despre cum sa puneti mana pe cei aproape 100 mld. de lei din banii nostrii? Aveti foame mare de bani cu care sa va platiti primarii care va aduc voturi? Cate zile ai muncit tu la privat ca sa ai o idee despre cat se castiga acolo si mai cu seama, cum se munceste Asa ca jos labele de pe banii care nu va apartin

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.