Antibiotice Iași a reînceput producția de biofertilizatori pentru agricultura ecologică

ingrasamant fertilizator Sursa foto: Pixabay

Fabrica de medicamente controlată de stat Antibiotice Iași a deschis o nouă direcție de dezvoltare (de fapt a redeschis), anume producția de biofertilizatori pentru agricultură. Informația apare în raportul privind informațiile financiare pe trimestrul 1 2022 remis Bursei.

„Revitalizarea producției de biofertilizatori 100% naturali. În condițiile în care se pune accent din ce în ce mai mult pe protejarea biosferei, a resurselor naturale, agricultura ecologică devine de mare interes. Adaptându-se acestui context, Antibiotice a revitalizat producția biofertilizatorului 100% natural Ecofertil P și își propune să investească în acest produs pentru a asigura o mare parte din consumul la nivel național, dar și pentru export în statele membre UE”, precizează reprezentanții companiei.

Ecofertil P este un biofertilizator destinat fertilizarii solului cu fosfor, pe care Antibiotice l-a mai produs în trecut. Utilizarea produsului Ecofertil P are o acțiune biostimulatoare asupra producției de cereale, de plante tehnice, leguminoase, pretându-se foarte bine la pășuni și fânețe. Prin administrarea de Ecofertil P, fosforul insolubil din sol este solubilizat asigurându-se astfel între 30 si 70% din fosforul necesar plantelor. Utilizand Ecofertil P producția poate înregistra creșteri cuprinse între 10 si 30% la hectar, preciza compania, la vânzarea acestui produs, cu un deceniu în urmă.

Antibiotice Iași și-a depășit cu mult estimările de vânzări pentru primul trimestru al acestui an, arată raportul publicat pe pagina Bursei de Valori București. Vânzările de medicamente în România și pe piețele externe au depășit cu 54% estimările inițiale, ajungând la 128,25 milioane de lei, în timp ce vânzările pe piața internă au depășit cu 87% estimările, ajungând la peste 87 de milioane de lei, arată raportul pe primul trimestru din 2022 al Antibiotice Iași. Pentru perioada ianuarie-martie 2022, profitul brut a fost de 11,4 milioane lei, de trei ori mai mare ca în aceeași perioadă a anului trecut.

Anunțul companiei vine în contextul în care sectorul agricol se confruntă cu o perioadă dificilă din cauza scumpirii îngrășămitelor, după ce producția celui mai mare producător din România, Azomureș, a fost oprită luni bune, iar războiul din Ucraina a pus o nouă presiune pe sector, țara fiind un producător major de îngrășăminte.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *