Autostrada Ploiești – Buzău: Lotul 3 a ajuns din nou la Curtea de Apel București. Danlin a depus contestație la CAB după ce a pierdut la CNSC

Ploiești -Buzău

Contractul pentru lotul 3 al Autostrăzii Ploiești – Buzău ajunge din nou la Curtea de Apel București. Contestația Danlin (n.r la o clarificare) a fost respinsă pe fond la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC), dar constructorul din județul Neamț a depus contestație pe 18 aprilie și la Curtea de Apel București, primul termen stabilit fiind 12 mai. Lotul 3, Pietroasele – Buzău, este singurul lot al Autostrăzii Moldovei A7 fără contract de execuție semnat. Dacă și la Curtea de Apel București se respinge contestația, atunci contractul poate fi semnat cu Nurol.

Contestația Danlin pentru Lotul Pietroasele – Buzău transmisă Curții de Apel București:

Licitația pentru execuția Lotului 3 (14 km) a fost lansată în urmă cu aproape 2 ani, în iunie 2021, dar contractul nu a fost semnat din cauza contestațiilor. Inițial, CNAIR îi desemnase câștigători pe bihorenii de la Selina (Drum Asfalt – Trameco), dar Nurol, Tekfen și Danlin au depus contestații, câștigate inclusiv la Curtea de Apel București.

Ofertele depuse la contractul pentru Lotul Pietroasele – Buzău (14 km) încă sunt în reevaluare după decizia Curții de Apel București din ianuarie 2023, a explicat pe 6 aprilie șeful CNAIR Cristian Pistol.

„Pe lotul 3 din păcate avem o epopee, avem mai multe decizii de la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC), de la Curtea de Apel București, în momentul de față am depășit o contestației a unei solicitări de clarificări a comisiei de evaluare… am ajuns într-o nebunie. E o contestație care a fost respinsă de CNSC, iar acum Comisia de Reevaluare evaluează ofertele ținând cont de toate deciziile date de CNSC și de Curtea de Apel anterioare. Nu pot să vă spun că e vorba despre un constructor turc sau unul român, dacă vom avea în continuare contestații nu pot spune când semnăm contractul. În momentul de față ne putem încadra în termenele prevăzute în PNRR (n.r august 2026)”, a afirmat Cristian Pistol.

Lotul 3 nu e singura „problemă” pe secțiunea Ploiești – Buzău. Pe primele două loturi, Asocierile Pizzarotti – Retter și Trace – Coni sunt în întârziere și este puțin probabil să respecte termenul contractual mai 2024. De la Buzău la Pașcani (10 loturi și 250 km. lungime) lucrează UMB cu termene cuprinse între 20 și 30 de luni și șanse mari de a finaliza unele tronsoane chiar înainte de termen.

Comentarii

  1. Legal pot fi scosi din sarabanda contestatiilor aceste societăți fantoma ca Danlin.
    Nici acest lucru nu poate face Guvernul?
    Nu mai e interes strategic constructia de autostrazi?🤬

  2. Ar trebuii stabilite taxe pentru depunerea de contestații în valori care sa descurajeze contestatarii ,la pierderea contestației sa piardă și taxa de contestație care sa fie folosita pentru mediu-energie verde iar după 2 contestați pierdute acel ofertant sa nu mai poată participa la licitații în România o perioada de timp ,o astfel de lege trebuie data în România de aleșii noștri și sa nu se mai ascundă după Comisia Europeană care nu impune nimic nelegal , a se vedea și zbaterea pentru ocolirea recomandări UE si BM cu privire la pensiile speciale, de serviciu etc.Ps evaluatorii care greșesc mereu plătesc în vreun fel? Dar entitățile responsabile cu emiterea de avize ,aprobari ,ordine etc? toți se ascund după nu știu ce O.N.G , consilii locale ,cetățeni cu construcții legale sau ilegale pe traseul construcțiilor, Autorizații pentru construire sa nu se poată da în aceste zone unde se va construi în următorii.. ani

    • Entitățile responsabile cu emiterea de avize ,aprobari ,ordine primesc spaga!
      Spaga contra amanari, contestari!
      Cred ca dau si consultanță contra o mică șpăguță!
      😯

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *