Autostrada Transilvania : CNAIR a prelungit evaluarea ofertelor pentru ,,Lotul Meseș”/28 iunie, noul termen estimat pentru cel mai mare contract de autostradă

A 3 Meseș

CNAIR a prelungit cu o lună, până pe 28 iunie 2024 termenul estimat pentru desemnarea câștigătorului pentru ,,lotul Meseș”, licitația pentru secțiunea Poarta Sălajului-Zimbor-Nușfalău (41 km.) fiind cel mai mare contract pentru infrastructura rutieră lansat până acum în achiziție. Sfârșitul lunii iunie este un termen estimat, fiind posibilă, atât o nouă prelungire, dar și o devansare. Contractul pentru secțiunea Poarta Sălajului-Nușfalău care include și tunelul Meseș de 3 kilometri are o valoare estimată cuprinsă între 7,4 și 8,8 miliarde lei.

Vineri, 31 mai 2024 era termenul anterior, estimat după contestația WeBuild la Curtea de Apel București împotriva deciziei CNSC, soluție favorabilă Makyol după cum Economedia a explicat aici.

Licitația pentru lotul Poarta Sălajului – Zalău – Nușfalău cu tunel de 3 kilometri la Meseș a fost lansată în urmă cu mai bine de un an, pe 10 februarie 2023, iar în august au fost depuse 7 oferte: UMB, asociat cu EuroAsfalt din Bosnia Herțegovina pentru experință la tuneluri (Asocierea de pe A1 Lugoj – Deva), WeBuild și cinci constructori din Turcia: Ictaș, Nurol, Mapa, Makyol – Ozaltin și Tekfen (Ozaltin a depus singura ofertă pentru viaductele de la Nădășelu și Topa Mică scoase din contractul cu UMB). Ictas și Tekfen nu au contracte semnate cu CNAIR, iar Mapa (în asociere cu Cengiz)  a început lucrările pregătitoare la Boița pe lotul 2 Boița –Cornetu de pe A1 Sibiu – Pitești. Makyol este al doilea constructor din România după UMB după numărul kilometrilor de autostradă contractați (68 km. A13 Sibiu – Făgăraș), iar WeBuild începe lotul de 37 km dintre Tigveni și Cornetu pe A1 Sibiu – Pitești cu termen de 45 luni.

– Asocierea SA & PE CONSTRUCT SRL – SPEDITION UMB SRL – TEHNOSTRADE S.R.L. – EURO-ASFALT d.o.o (România – Bosnia Herțegovina)
– WEBUILD SPA – MILANO (Italia)
– IC IÇTAŞ INŞAAT SANAYI VE TICARET A.Ş. (Turcia)
– Asocierea MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S. – OZALTIN INSAAT TICARET VE SANAYI A.S. (Turcia)
– MAPA INSAAT VE TICARET A.S. (Turcia)
– Asocierea NUROL INSAAT VE TICARET A.S. – DUYGU TAAHHÜT VE İNŞAAT A.Ş. (Turcia)
– Asocierea TEKFEN-Dogus

TUNELUL MESEȘ 

Tunelul Meseș are o lungime de 2,8 kilometri și două galerii. Viteza de proiectare este de 120 km/h.

Comentarii

 1. Iar loturile vecine Nadaselu-Zimbor-Poarta Salajului in lucru, blocate ca la varful Min Transporturilor exista preferinte electorale pentru Timisoara…Autostrada Transilvania a “debutat” in 2004. In 2024 pe santierul cluj-salaj e un muncitor pe km, restul sunt mutati la timisoara ca asa au vrut decidentii…incredibil!! – “De ce e liniște pe Autostrada Transilvania. UMB face autostrăzi electorale și cere prelungirea termenelor cu 2 ani!” – media9.ro/28.04.2024

 2. Eu nu inteleg de ce este atat de greu decis cine castige dintre 8 oferte.
  La bacaleauret cateva zeci de mii de teste sunt corectate, contestate si totul e finalizat in 2 saptamani.
  Desemnarea castigatorului nu ar trebui sa tine mai mult de 2 saptamani. Oricum aici o sa fie minim 2 ani de lupta de contestatii. Turci vor lupta intre ei pentru acest lot.
  Nu exista nici-o explicatie de ce amana si amana si iar amana cei de la Cnair. Din 8 oferte nu ar trebui sa fie atat de greu.

  • Se asteapta pana UMB sau alt constructor agreat va fi mai liber. Nu vrem iarasi Aktor, Pizzarotti sau Tirenna Scavi.

 3. in romania au ajuns licitatiile sa fie la fel de lungi ca si constructia insasi
  iar ce ii si mai supartator ii ca nimeni din cnair nu este tras la raspundere sau din min transporturilor
  nu mai vorbesc ca o sa fie si vreo 2 ani de lupte in instante
  si nimeni nu face nimic , se contesteaza rezultatul se reevalueaza si apoi la noul castigator desemnat mai au voie inca o data sa il conteste in instante a 2 oara
  si tot asa la nesfarsit
  si apoi evident prelungiri peste prelungiri la contract ca firma constructoare agreeata a luat prea multe contracte si nu poate termina la timp

 4. Bucureștiul blochează de ani de zile această autostradă,nu se dorește construirea ei,întrebați-l pe Băsescu de ce?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *