BREAKING Continuă valul de concedieri din IT-ul românesc. Gameloft închide studioul din Cluj-Napoca și concediază cei peste 130 de angajați. Motivul companiei: „Răspundem condițiilor pieței în continuă schimbare / Intenționăm să păstrăm poziția noastră din București”

Gameloft Romania Cluj Napoca Gameloft Romania Cluj Napoca

Gameloft, producător şi dezvoltator de jocuri video, a decis să închidă studioul din Cluj-Napoca, deschis în urmă cu 15 ani, și să concedieze toți cei 136 de angajați din acest sediu, a transmis compania pentru Economedia.

„La nivel de companie trebuie să reevaluăm în mod constant capacitățile noastre de producție. După o analiză atentă și răspunzând condițiilor unei piețe în continuă schimbare, a devenit necesar să implementăm o reducere a forței de muncă. Din păcate, acest lucru ne aduce în situația de a închide punctul nostru de lucru din Cluj și de a ne despărți de cei 136 de angajați.

Această decizie nu a fost una ușoară și înțelegem impactul pe care îl are asupra angajaților afectați. Vom lucra alături de ei, de la caz la caz, pentru a găsi cea mai bună modalitate de a gestiona situația”, a transmis Gameloft la solicitarea Economedia.

Doru Șupeală prin Hacking Work este primul care a scris despre concedierile de la Gameloft, urmărind cu religiozitate evoluția sectorului IT din România.

Informația a venit de la un angajat, care a transmis că, pe data 13 mai 2024, în urma unei întâlniri interne cu toți angajații de la studioul din Cluj-Napoca, aceștia au fost anunțați că studioul se va închide definitiv, la decizia sediului central și Vivendi. „Pe data de 10 iunie vom primi preavizele, iar pe data de 10 iulie va fi ultima zi de lucru pentru 200+ angajați”, a transmis acesta.

Analize Economedia

MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta

Hacking Work mai scrie, citând surse independente, că Gameloft intenționează să renunțe integral la biroul său din România și să mute întreaga activitate derulată aici către Asia, astfel că, în perioada următoare, este foarte posibil ca și biroul din București al Gameloft să fie închis.

UPDATE Gameloft transmite că intenționează să păstreze studioul din București, care rămâne un activ important și care lucrează la proiecte.

„Suntem una dintre companiile care au pionierat dezvoltarea de jocuri pe piața din România. Intenționăm să păstram poziția noastră aici. Studioul nostru din București și cei 289 de angajați ai săi rămân un activ important în lista de studiouri Gameloft. În prezent, studioul lucrează la o serie de proiecte”, a transmis Gameloft pentru Economedia.

Gameloft România a închis anul 2022 (ultimul an pentru care există date publice) cu afaceri de peste 113,3 mil. lei, înregistrând o creştere de 1% faţă de anul precedent. Compania a raportat un profit net de puţin peste 3,7 mil. lei, în scădere cu 16% comparativ cu anul 2021.

Citește și: 

„Cutremurul” din IT continuă, impulsionat și de problemele din sectorul automotive. Una dintre cele mai mari companii din țară, NTT Data, renunță la oameni: Angajații se plâng de concedieri mascate/ Compania spune că propune încheieri amiabile ale colaborării pentru 35 de angajați

Piața muncii în sectoarele în care s-au tăiat facilități fiscale în 2023: Ce salarii se câștigă în IT, Construcții, Agricultură, la început de an? Scădere semnificativă a ofertelor de job-uri în IT, sector afectat de concedierile anunțate de giganții mondiali ai tehnologiei

Companie din IT: Industria de software și servicii din România încetinește creșterea la 5 – 10% în 2023 și trece prin restructurări masive de personal/ “Concedierile vor continua”

 

Industria IT, confruntată cu un nou val de concedieri în România

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Cred ca nici un programator nu-si va mai da silinta dupa concedierile astea. Nimanui nu-i pasa de tine si societatea poate trai foarte bine fara aplicatiile pe care le construiesti.
    Programarea merita sa o inveti pentru tine si pentru a-ti construi propriile aplicatii. Sa lucrezi pentru altii = zero.

  2. Traiască guvernul psdnl! NU au ascultat cand le-a zis lumea ca scoaterea facilitatilor din IT o sa “backfire” si o sa afecteze piata. Tu in loc sa ajuti piata, acum cand trece printr-un moment greu, o sugrumi. MaCiuca si Ciocolacu!

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.