Bucureștiul, al doilea cel mai accesibil oraș din Europa în ceea ce privește transportul public/ Cât costă să călătorești în Europa cu transportul în comun și care sunt cel mai bine conectate orașe

pista piste biciclete bucuresti calea victoriei Foto: Primăria București

Europa are unele dintre cele mai bune sisteme de transport public din lume, iar explorarea unei destinații cu autobuzul, tramvaiul sau vaporul este ieftină și o modalitate foarte bună de a vedea un oraș. Dar cât costă să călătorești în Europa cu transportul în comun și care sunt orașele cel mai bine conectate? Bucureștiul se află pe locul al doilea cel mai accesibil oraș din Europa în ceea ce privește transportul public, potrivit Operatorul de turism online weloveholidays.

Bucureștiul este unul dintre cele mai ieftine orașe în care te poți deplasa. Un bilet de o zi valabil pentru întregul oraș costă doar 8 lei (cca. 1,61 euro). Următorul oraș este Sofia, din Bulgaria, cu tarife de 2,04 euro pentru un bilet de o zi, în timp ce Luxemburg oferă chiar transport complet gratuit pentru toți cetățenii.

Londra, Zurich și Munchen se numără printre cele mai scumpe orașe pe care le poți vizita cu transportul în comun, un card de călătorie săptămânal în Londra costând până la 107 lire sterline.

În timp ce Budapesta are cea mai mare selecție de tipuri diferite de transport, Parisul are cel mai mare număr de linii de metrou.

Budapesta dispune de cele mai diferite moduri de transport, cu opt opțiuni pentru ca cetățenii să se deplaseze în oraș: metrou, tren, tramvai, autobuz, bicicletă, barcă, funicular și troleibuz.

În Veneția, autobuzele și trenurile circulă între insula principală și zona continentală din jur. Pe insulă, însă, nu este permisă circulația vehiculelor pe drumurile înguste, astfel că bărcile vaporetto sunt folosite ca principală formă de transport public.

Berlinul are una dintre cele mai extinse și mai bine dezvoltate rețele, care include trenuri de metrou și trenuri ușoare, precum și autobuze și tramvaie. U-Bahn, sistemul de tramvaie subterane din Berlin, funcționează 24 de ore pe zi în weekend. Alte orașe cu servicii de metrou 24 de ore din 24 sunt Frankfurt și Copenhaga.

Cea mai veche linie de metrou din Europa este Metropolitan Line din Londra. Aceasta a fost inaugurată în 1863. Parisul are, de asemenea, unul dintre cele mai vechi și mai aglomerate sisteme de metrou din Europa, care datează din anul 1900, și are, de asemenea, cel mai mare număr de linii de metrou dintre toate orașele din studiul nostru. Există 16 linii diferite care străbat capitala franceză.

Tabelul de mai jos prezintă 10 dintre cele mai ieftine orașe pentru un bilet de o zi (în €), plus costul unui singur bilet:

Oraș, țară

Prețul unui singur bilet în €

Prețul biletului de o zi în €

Luxemburg, Luxemburg €0 €0
București, România €0.61 €1.61
Sofia, Bulgaria €0.82 €2.04
Bratislava, Slovacia €1.00 €3.50
Ljubljana, Slovenia  €1.30 €2.50
Zagreb, Croația €1.33 €3.98
Atena, Grecia €1.20 €4.10
Salzburg, Austria €2.10 – €2.90 €4.50
Vilnius, Lituania €1.00 €5
Nisa, Franța €1.50 €5

Foto: Primăria București

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *