Când se lansează Start-Up Nation III și care sunt noutățile? Ministerul Antreprenoriatului a lansat consultările publice

startup, echipa, calculator Sursa foto: Pexels

Cea de-a treia ediția a programului Start-Up Nation ar urma să fie lansată în perioada aprilie-mai, într-o formulă “îmbunătățită”, a anunțat azi Ministerul Antreprenoriatului și Turismului. Ar urma să fie simplificate înscrierile electronice, prin eliminarea planului de afaceri și înlocuirea lui cu un formular electronic simplu.

Ministerul a inițiat consultările și dezbateri publice asupra propunerilor de proceduri de implementare aferente programelor pentru IMM-uri ce urmează să fie lansate anul acesta și a criteriilor de departajare la finanțare, anunță instituția, într-un comunicat de presă. Primul program vizat este Start-Up Nation România, ediția a treia.

„Programul Start-Up Nation este apreciat de mediul de afaceri, fiind cunoscut datorită rezultatelor reale în economia românească. Din acest motiv, ne propunem să lansăm în perioada aprilie-mai o a treia ediție, dar care să vină cu îmbunătățiri. În primul rând, ne dorim simplificarea înscrierilor electronice, prin eliminarea planului de afaceri și înlocuirea lui cu un formular electronic simplu, ușor de parcurs și de înteles, cu pași intuitivi și predictibili. De asemenea, împreună cu partenerii de la Serviciul de Telecomunicații Speciale, lucrăm la o aplicație informatică, care, prin interogare automată a tuturor bazelor de date aferente instituțiilor de stat implicate în emiterea documentelor necesare derulării schemei, va conduce la verificări ale criteriilor administrative și de eligibilitate în timpi record, fără a fi nevoie de niciun alt document de la aplicant”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului.

Datele ministerului arată că primele două ediții ale programului Start-Up Nation au contribuit la crearea a peste 45.000 de noi locuri de muncă, din care peste 30.000 din rândul absolvenților, șomerilor sau persoanelor defavorizate, dar și la o rată de supraviețuire a afacerilor finanțate de peste 99%.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *