Cât câștigă CEO-ul OMV Petrom? Christina Verchere a avut în 2022 un salariu brut de 415.000 de euro

Christina Verchere OMV Petrom Foto: Ovidiu Micsik / InquamPhotos

Christina Verchere, CEO și președintele directoratului OMV, avea în 2022 un salariu brut de bază de 415.000 de euro, circa 35.000 de euro lunar, la care s-a adăugat și un bonus anual de 594.508 de euro, potrivit unui raport privind renumerarea aferent anului 2022 publicat pe OMV Petrom.

Salariul său a fost ușor mai mare anul trecut față de 2021, când a câștigat 414.000 euro,la care s-a adăugat și un bonus anual de 588.939 de euro, după cum a scris Economedia aici.

OMV Petrom a înregistrat în 2022, un an marcat de criză energetică, un profit de 10,3 miliarde de lei, față de „numai” aproximativ 2,9 miliarde de lei în 2021. Valoarea veniturilor din vânzări consolidate de 61,344 miliarde de lei în 2022 a crescut cu 136% comparativ cu 2021, susținută în principal de prețurile mai mari ale mărfurilor și de volume mai mari aferente vânzărilor de produse petroliere și electricitate, parțial contrabalansate de volumele mai mici aferente vânzărilor de gaze naturale.

Christina Verchere, CEO și președintele directoratului, are salariu de bază de 415.000 de euro, bonus anual de 594.508, la care se adaugă tranşa planului de stimulare pe termen lung (LTIP), care include şi acţiuni în perioada 2020-2022 de 463.802 de euro. Astfel în 2022, renumerația totală, la care se include și bonusul și din acțiuni, de 1 milion de euro, a ajuns la 1,48 milioane de euro.

Pentru anul financiar 2022, remunerarea totală a membrilor Directoratului raportată ca sume brute este
prezentată în tabelele de mai jos:

Raport OMV

Cum au crescut veniturile în ultimii ani:

Raport OMV

 

Potrivit raportului, remunerarea angajaților se bazează pe câștigul mediu brut al angajaților calculat ca medie a câști- gului mediu brut lunar (inclusiv i.a. salarii, bonusuri, sporuri, indemnizații de concediu) al angajaților OMV Petrom pentru anul financiar respectiv raportat către autoritatea română.

„Evoluția remunerării totale datorate membrilor Directoratului este eterogenă: evoluțiile pozitive de la primul până la al doilea an de mandat și evoluțiile negative de la penultimul până la ultimul an de mandat se datorează remunerării pe baza proporțională (pro-rata) pentru primul și respectiv ultimul an de mandat.

Având în vedere valorile finale de plată pentru LTIP 2019 și, prin urmare, remunerația totală rezultată pentru 2021 pe baza prețului actualizat al acțiunilor, așa cum s-a explicat mai sus, evoluția 2020/2021 pentru membrii Directoratului diferă ușor de cea raportată în raportul de remunerare 2021. Același lucru se va întâmpla și în cazul raportului de remunerare din anii următori și al evoluției 2021/2022”, se mai menționează în raportul OMV.

Foto: Ovidiu Micsik / InquamPhotos

Comentarii

  1. Lasa frate, ca de cand e neamul asta pe pamant, au supt toti. Dar niciunul n a plecat in vesnicia lui Dumnezeu, ci s au ars in focul cel vesnic. Sa ne rugam ptr ei caci o vesnicie in iad nu o doresc nimanui, oricat de rau ar fi omul…caci nu stie ce l asteapta ptr totdeauna si isi vinde sufletul pe pamant ptr 30 de arginti, vai de ei !!!

    • Spart da nu de tot ….malu. Strãinii ãștia ne sug sângele…..sânge de , aproape nu toți, de hoți lichele și trãdãtori(de țarã în special). Ai draq’ de strãini cu gându la profitul necurat 😂🥴. Retarzi v-au mai nãscut/crescut parnții voștri… sau poate e un blestem 👹

  2. DA , estre foarte clazr , de ce au majorat preturile ,asa ca sa primeasca EI salarii astronomice , iar noi truditorii sa le platim la greu ! Asta am ,strigat in 89 ,:
    –Sa vina americanii ,Si au venit si vor mai veni ,,dar noi pe la ei tot cu viza vom mmerge ??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *