China cere firmelor din sectorul energetic majorarea producţiei pentru încălzirea locuinţelor în perioada iernii

Xi Jinping. Sursa: Facebook Foto: Xi Jinping / Facebook

Administraţia naţională chineză a energiei (NEA) a anunţat că le-a cerut companiilor care livrează gaze şi cărbune să-şi majoreze producţia pentru a se asigura că ţara este suficient de alimentată cu energie pentru încălzirea locuinţelor în perioada iernii, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

În perioada 23-25 septembrie au avut loc întâlniri cu firmele din domeniul energiei, precum şi cu companii petroliere şi operatorii conductelor de transport, pentru accelerarea livrărilor, a precizat NEA.

În câteva provincii chineze producţia industrială a fost afectată de întreruperile de energie, conform informaţiilor din presă. De exemplu, nivelul întreruperii energiei în provincia Liaoning a fost “sever”, a informat duminică publicaţia The People’s Daily.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

Săptămâna trecută, preşedintele Chinei, Xi Jinping, a anunţat că Beijingul nu va construi noi proiecte energetice pe bază de cărbune în străinătate: “China va intensifica sprijinul acordat altor ţări în curs de dezvoltare în ceea ce priveşte dezvoltarea energiei verzi şi cu emisii scăzute de dioxid de carbon şi nu va construi noi proiecte energetice pe bază de cărbune în străinătate”.

Xi nu a furnizat detalii, însă, în funcţie de modul în care va fi aplicată, această măsură ar putea limita semnificativ finanţarea centralelor pe cărbune din ţările în curs de dezvoltare.

China a fost supusă unor mari presiuni diplomatice pentru a pune capăt finanţărilor de acest tip în străinătate, deoarece aceasta ar putea facilita la nivel global îndeplinirea obiectivele de reducere a emisiilor de carbon stabilite prin Acordul de la Paris.

China, cel mai mare emiţător de gaze cu efect de seră din lume, depinde încă foarte mult de cărbune pentru nevoile sale interne de energie.

Xi Jinping a repetat promisiunile făcute anul trecut privind atingerea unui vârf al emisiilor de dioxid de carbon înainte de 2030 şi neutralitatea carbonului înainte de 2060.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: