Compania de Drumuri lansează o nouă licitație pentru Centura Buftea pe DN 1 A. Termen de 3 ani pentru un drum de doar 5,7 kilometri

Lărgire DN 1 A Buftea -Mogoșoaia Sursa : Consitrans/Ionel Scrioșteanu

Compania de Drumuri lansează o nouă licitație pentru proiectarea și execuția Centurii Buftea pe DN 1 A, licitația din decembrie 2021 fiind anulată ca urmare a ofertei neconforme (detalii aici).

Relansarea procedurii pentru centura de aproape 6 kilometri a fost anunțată joi, de șeful CNAIR, Cristian Pistol care a menționat și durata de realizare aproape trei ani (10 luni proiectare și 24 de luni execuție): „O nouă licitație pentru construcția Variantei Ocolitoare Buftea (județul Ilfov) ! Pentru că orașul Buftea are nevoie de o Variantă ocolitoare care să scoată traficul rutier de tranzit din localitate am reluat procedurile și am transmis astăzi spre validare la ANAP documentația pentru licitația necesară proiectării și construcției acestui obiectiv. Varianta Ocolitoare Buftea va avea o lungime de 5,77 km și o durată contractuală de 34 luni (10 luni proiectare și 24 luni execuția lucrărilor. Finanțarea obiectivului va fi asigurată prin Fonduri Europene Nerambursabile, iar data limită pentru depunerea ofertelor și valoarea estimată vor fi anunțate în SICAP în momentul publicării anunțului de participare. Varianta ocolitoare va porni de la km 17+100 al DN 1A, cu orientarea nord, va ocoli pe partea de est complexul Avicola Buftea (zona propusă pentru construcția unor locuințe colective) și va continua pe culoarul natural care marginește canalul situat la est de localitatea Buftea, paralel cu DN 1A. La km 0+580 traseul va traversa denivelat un drum colector a cărui lărgire la 4 benzi este prevăzută în PUG, DJ 101 la km 2+785 și magistrala 300 a CFR, la km 4+600. Varianta Ocolitoare Buftea va face joncțiunea cu DN 1A, la km 21+700, prin strada Metalurgiei”.

Potrivit caietului de sarcini, şoseaua are profil de drum rapid: platforma drumului va avea o lungime de 18, 6 metri din care 14 metri carosabil cu 4 benzi, bandă de încadrare 2X0,75 metri, zonă mediană de 1,6 metri cu separator median din beton New Jersey şi două parcări. Sunt prevăzute 3 pasaje şi două intersecţii cu sens giratoriu.

Pe 24 martie a fost lansată licitația pentru lărgirea DN 1 A de la Centura București – Pasaj Mogoșoaia până la Parcul Mogoșoaia.

Sursa : Consitrans/Ionel Scrioșteanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *