O companie de IT dezvoltă o aplicație pentru încurajarea mersului cu bicicleta. A fost lansată în Cluj-Napoca și Oradea

bicicleta si pista

Compania clujeană Life is Hard a dezvoltat o aplicația pentru Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADR Nord-Vest), în cadrul unui proiect european, prin care se încurajează mersul cu bicicleta. Aplicația furnizează informații despre nivelul de utilizare al diverselor rute folosite de bicicliști și pietoni și e disponibilă deocamdată în Cluj-Napoca și Oradea.

Bicicliștii au acces la informații despre deplasările lor (km parcurși, calorii arse, emisii reduse de CO2, economie de bani), dar și la o hartă interactivă cu informații utile dacă pedalezi (piste biciclete, rastele, magazine și service-uri, alerte). De asemenea, bicicliștii pot primi recompense în funcție de numărul de km pedalați sau parcurși pe jos, având în vedere că primăriile, companiile sau asociațiile pot lansa diverse concursuri.

„În afară de bicicliștii pasionați, restul cetățenilor nu sunt destul de motivați să folosească bicicleta ca alternativă la transportul motorizat. Pornind de la această nevoie a luat naștere proiectul WheeleyGo orientat către promovarea mersului cu bicicleta și pe jos (mobilitatea activă) și ameliorarea calității mediului și a sănătății publice. Proiectul se adresează atât autorităților publice locale – prin oferirea de informații despre nivelul de utilizare al diverselor rute folosite de bicicliști și pietoni – cât și mediului privat, oferindu-le firmelor un bun prilej de a se promova și de a susține mobilitatea activă”, spun reprezentanții dezvoltatorului. Echipa de proiect menționează că exemplul pentru aplicația proprie a venit din Regiunea Andalucia, Spania, unde există o asemenea inițiativă.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *