3Pillar Global, firmă din industria dezvoltării de produse digitale , cu birouri în România în Cluj-Napoca, Timișoara și Iași, deschide un nou centru de dezvoltare în Chișinău – Republica Moldova, a anunțat compania. Reprezentanții 3Pillar precizează că și noul centru din Moldova va funcționa în regim de telemuncă, fără prezența fizică la birou, după extinderea cu succes a acestui sistem, nelimitat, pentru birourile din România. Jucătorii din piața de recrutare arată că în continuare cei care caută locuri de muncă sunt foarte interesați de job-uri care permit lucrul de la distanță.
Compania este prezentă, ca persoană juridică, în Republica Moldova, dar angajații vor lucra în regim de telemuncă. 3Pillar caută angajați în tehnologii precum .NET, Java, Front End, DevOps și iOS, ingineri QA și designeri UX.
“3Pillar continuă să crească rapid, iar construirea echipelor noastre de dezvoltare a produselor digitale este esențială pentru a sprijini această creștere și pentru a servi mai bine clienții cu care suntem parteneri”, a declarat Jamie Whitacre, Vice Președinte Senior de Talente la 3Pillar Global.
Adăugarea unui nou centru european de livrare în Moldova extinde amprenta firmei 3Pillar în regiune și se bazează în continuare pe achizițiile recente ale firmei. În 2020, 3Pillar a achiziționat firma de dezvoltare software Isthmus Software din Costa Rica și a adăugat un centru de livrare în Mexic prin achiziționarea firmei Tiempo Development din Arizona. Cel mai recent, 3Pillar a achiziționat SDE Software Solutions, care a adăugat noi membri în echipele centrelor de livrare din Republica Cehă. Talentul global al companiei depășește acum numărul de 1.800 de specialisti in dezvoltarea i de produse digitale și inovatori de strategii în 7 țări.
Diana Bocaneala- Director General – Management al Talentului 3Pillar România a ținut să sublinieze că echipele din România și Republica Moldova ocupă un loc important în economia multinaționalei.
Compania a anunțat în luna mai că va ave a nevoie în acest an de încă 100 de angajați. Noutatea sezonului de recrutare: specialiștii IT vor putea lucra remote, full-time, de oriunde din țară. Pandemia a adus și alte oportunități pentru sectorul Tehnologiei: tot mai mulți clienți și-au dorit să digitalizeze mai multe componente din business-ul lor, au menționat reprezentanții 3Pillar.
Domeniul IT, care a susținut economia României chiar și în primele luni de pandemie, continuă să crească. De fapt, România are un deficit de 15.000 de specialiști în tehnologie în fiecare an, în condițiile în care aproximativ 40.000 de profesioniști în tehnologie activează în diaspora și 140.000 în țară, relevă datele unei companii care a lansat un marketplace de locuri de muncă în tehnologie, Loginro.
Candidații caută posturi care permit munca de acasă
În ceea ce privește interesul pentru joburile remote, acesta a crescut în aceste luni ale anului, arată datele platformei de recrutare BestJobs. Dacă în ianuarie s-au înregistrat 60.000 de căutări pentru oportunităţile care permit munca de oriunde, numărul lor a crescut la 100.000 de căutări în luna iunie a acestui an. Şi dintre candidaţii activi pe platformă, tot mai mulţi se orientează către joburile remote. Astfel, doar 25.000 de candidaţi căutau un astfel de job în ianuarie, iar numărul lor a ajuns la 40.000 în luna iunie.