Consiliul Uniunii Europene reînnoiește pentru un an sancțiunile impuse Rusiei din cauza Crimeei

Redacția iun. 20, 2022 0 comentarii
uniunea europeana, UE, comisia europeana, consiliul european, europa, bruxelles, strasbourg, luxemburg

Consiliul Uniunii Europene a luat luni decizia de a prelungi cu încă un an, până la 23 iunie 2023, restricțiile impuse Federației Ruse ca urmare a aderării Crimeei la aceasta, a anunțat Consiliul UE, citat de agenția de presă Interfax.

Sancțiunile includ o interdicție privind importurile de bunuri din Crimeea sau Sevastopol în UE, investițiile în Crimeea sau Sevastopol și serviciile turistice în Crimeea sau Sevastopol.

De asemenea, sunt interzise exporturile de anumite bunuri și tehnologii către companii din Crimeea sau pentru a fi utilizate în Crimeea în sectoarele transporturilor, telecomunicațiilor și energiei sau pentru prospectarea, explorarea și producția de petrol, gaze și resurse minerale.

În iunie 2014, Consiliul UE a impus aceste restricții ca răspuns la „anexarea ilegală a Crimeei și a Sevastopolului de către Federația Rusă”. Măsurile se aplică persoanelor fizice din UE și companiilor cu sediul în UE. Ele sunt limitate la teritoriul Crimeei și al Sevastopolului.

Bruxelles-ul a declarat în repetate rânduri că Uniunea Europeană „nu va recunoaște niciodată și va continua să condamne” aderarea Crimeei la Rusia.

Sursa foto: European Council

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.