Dancu, administrator TAROM: România renunță la cursa de Londra dacă primește 36 de milioane de euro pe slotul de Heathrow, dar oferta Virgin Atlantic a fost de doar 25 milioane / Primul avion nou Boeing 737 MAX vine în august 2025. Cursa de Dubai trebuie redeschisă

tarom Sursa foto: Facebook/Tarom

TAROM ar putea vinde slotul Londra (Heathrow) doar dacă primește o ofertă de 36 de milioane euro, spune avocatul Cătălin Dancu, membru în Consiliul de Administrație al companiei. Invitat duminică, la B1 TV, Dancu a explicat că evaluarea TAROM pentru slotul Londra este de 36 de milioane de euro, iar în eventualitatea primirii unei oferte banii vor asigura una dintre condițiile pentru a primi ajutorul de 80 de milioane de euro de la Comisia Europeană, și anume să dețină în cont 40% din valoarea ajutorului. Discuțiile începute în 2023 cu Virgin Atlantic, compania miliardarului Richard Branson, nu s-au concretizat pentru oferta de 22 milioane lire sterline/25,7 milioane euro.

Dancu a mai precizat că în august 2025 va fi livrat primul avion nou Boeing 737 MAX din cele 4 cumpărate în leasing, iar cursa de Dubai trebuie redeschisă.

„Planul de restructurare asumat… suntem obligați să înnoim flota cu aceste 4 avioane de nouă generație, în cuantum de 60 de milioane, vom începe cu o plată de 12 milioane, iar plățile vor continua. În august 2025 vine primul avion. Problema amânării livrării avioanelor nu ține de Tarom, ci de o companie din China, concernul Minsheng care nu și-a respectat obligațiile, ca să spunem foarte clar. Consiliul de Administrație și-a luat angajamentul să acționeze în instanță compania din China…Închiderea cursei de Londra era condiționată de posibilitatea de a vinde slotul de la Londra, de Heathrow. Nu am acceptat oferta pentru că nu este eficientă valoarea, nu am avut negocierile finalizate cu Virgin Atlantic după cum știți. Atât timp cât noi am cerut o sumă…am făcut niște calcule, noi am evaluat oferta fără niciun fel de rezerve la 36 milioane euro. În momentul câtnd nu primești o oferte pe care o aștepți nici nu vinzi în pierdere, totuși e un bun al țării. Nu vindem slotul de Londra până nu avem o ofertă care să răspundă nevoilor noastre, adică realității comerciale”, a declarat Cătălin Dancu.

Pentru a primi ajutorul de 80 de milioane de euro de la Comisia Europeană Tarom trebuie să pună 40% din valoarea ajutorului. „40% din cererea pentru plată. Trebuie să fie suma efectiv, să aibă banii în cont. Valoarea finală a ajutorului este de 80 de milioane de euro”, a mai precizat Dancu.

Sursa foto: Facebook/Tarom

Comentarii

  1. L am citit azi pe acest domn care declara că în Tarom nu mai sunt rubedenii angajate. I s a umflat capul și lui. A ajuns pe o poziție care pentru inși că el dăunează capului. Sunt mofiotenii in continuare la Tarom. Si hârtia igienică când se cumpără se face mare ședința și achiziționarea se face la cel mai mare preț de achiziție. Pentru că numai prietenii știu de ce. Tov Dancu: du te bre și te culca că ai obosit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *