Daniel Morar: Hotărârea Curții Constituționale privind pensiile speciale este nulă

G4Media mai 5, 2022 0 comentarii
banca europeana de investitii bei foto eeas.europa.eu

Judecătorul constituțional Daniel Morar afirmă că decizia CCR potrivit căreia pensiile speciale sunt constituționale este nulă, în condițiile în care el a cerut amânarea pronunțării și a părăsit sala de deliberări înainte de pronunțare.

Potrivit unor surse citate de agențiile de știri, Curtea Constituțională a României a stabilit, joi, că este neconstituțională legea prin care au fost eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor.

Sursele citate au spus că decizia a fost luată cu 6 voturi „pentru” admitere şi 3 „împotrivă”.

Această decizie ar fi fost luată după ce Daniel Morar a cerut amânarea deciziei și a părăsit sala, astfel încât hotărârea ar fi nulă.

Peste 70 de foşti parlamentari au acţionat în instanţă Legea 7/2021 pentru modificarea Legii 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor prin care au fost eliminate pensiile speciale.

Excepţiile de neconstituţionalitate vin de la instanţe din toată ţara, respectiv Tribunalul Arad, Alba, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Hunedoara, Ialomiţa, Ilfov, Maramureş, Sălaj, Suceava, Timiş şi Curtea de Apel Timişoara.

Pe 17 februarie 2021, Plenul Parlamentului a adoptat abrogarea pensiilor speciale ale senatorilor şi deputaţilor. S-au înregistrat 357 de voturi „pentru”, iar 30 de parlamentari nu au votat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.