Date de la guvern: 4.000 de aplicații, înscrise până acum pe platforma Start-up Nation/ Bugetul s-ar putea suplimenta

Redacția aug. 5, 2022 0 comentarii
Startup, business

Peste 4.000 de aplicații s-au înscris până acum pe platforma Start-up Nation, anunță premierul Nicoale Ciucă. Acesta spune că guvernul este pregătit să suplimenteze bugetul programului. Perioada de înscriere se închide în 1 septembrie.

Până în acest moment, peste 4.000 de aplicații au fost înscrise pe platforma Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, arată reprezentanții Guvernului României, într-o postare pe pagina de Facebook a instituției.

“Suntem pregătiți să suplimentăm bugetul de 520 de milioane de lei alocat deja Programului Start-Up Nation pentru a oferi sprijin cât mai multor antreprenori să investească în România”, a transmis premierul Nicoale Ciucă.

Programul, lansat în 19 iulie, e dedicat dezvoltării abilităților antreprenoriale în rândul tinerilor și facilitarea accesului la finanțare și ar urma să aibă peste 10.000 de beneficiari, conform anunțurilor oficiale.

Lansarea celei de-a treia ediţii le ofertă posibilitatea antreprenorilor aflaţi la început de drum de a beneficia de granturi în valoare maximă de 200.000 lei.

Ediția a treia Start-up Nation are o noutate importantă: în afara celor 10.000 de beneficiari prognozați pentru pilonul de bază, programul va avea un subpilon dedicat românilor din diaspora, cu 1000 de beneficiari.

Bugetul pentru acest an va fi de 520 de milioane de lei, iar cel total necesar va fi de 2,2 miliarde de lei, spunea încă de la lansarea Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului.

Antreprenorii care doresc să aplice în cadrul celei de-a treia ediții a programului Start-Up Nation, au la dispoziție următorul MANUAL 

Acesta cuprinde pașii tehnici de înscriere a cererilor de finanțare pe platforma informatică granturi.imm.gov.ro, precum și alte informații de interes pentru aplicanți.

Sursa foto Jakub Jirsák | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.