Deținătorii de obligațiuni Credit Suisse iau în considerare acţiuni în justiţie, după ștergerea unor obligațiuni de 17 miliarde de euro ca parte a preluării de către UBS

credit suisse Sursa foto: Dreamstime

O serie de deţinători de obligaţiuni Credit Suisse au declarat marţi că iau în considerare acţiuni în justiţie, după ce obligaţiuni ale băncii de 17 miliarde de dolari au fost ştersee ca parte a vânzării de urgenţă a instituţiei financiare către UBS, transmite CNBC, citat de News.ro.

Autoritatea de reglementare elveţiană FINMA a anunţat duminică că obligaţiunile de tip AT1, considerate în general drept investiţii relativ riscante, vor fi reduse la zero, în timp ce investitorii în acţiuni vor primi plăţi ca parte a preluării, înfuriind deţinătorii de obligaţiuni.

David Benamou, director de investiţii la Axiom Alternative Investments şi deţinător de obligaţiuni Credit Suisse AT1, a declarat marţi, pentru CNBC, că se va alătura procesului împreună cu, consideră el, ”probabil majoritatea deţinătorilor de obligaţiuni”.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

Firma de avocatură din California Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan a declarat luni că a creat ”o echipă multi-jurisdicţională de avocaţi din Elveţia, SUA şi Regatul Unit”, în urma acordului de salvare.

”Această echipă poartă deja discuţii cu un număr de deţinători de instrumente de capital AT1 ale Credit Suisse, reprezentând un procent semnificativ din valoarea noţională totală a instrumentelor AT1 emise de Credit Suisse, cu privire la posibilele acţiuni în justiţie în urma anunţul fuziunii dintre UBS şi Credit Suisse”, a spus firma.

Firma a reprezentat anterior deţinătorii de obligaţiuni în urma vânzării băncii spaniole Banco Popular către Banco Santander pentru 1 euro în 2017, în care obligaţiunile AT1 au fost de asemenea reduse la zero.

Firma a declarat că intenţionează să convoace un apel pentru deţinătorii de obligaţiuni miercuri, pentru a discuta despre ”căi potenţiale de despăgubire”.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: