Dolarul s-a prăbușit în ultimele două săptămâni, după ce a atins un maxim al ultimilor 20 de ani

Dolari pixabay.com

Dolarul s-a prăbușit în ultimele două săptămâni de la un maxim al ultimilor 20 de ani, deoarece semnele de relaxare a inflației în SUA alimentează speculațiile că Rezerva Federală va încetini în curând creșterea ratelor. scrie Financial Times.

Dolarul s-a depreciat cu peste 4% până acum în noiembrie, fiind foarte aproape să înregistreze cea mai mare scădere lunară din septembrie 2010, potrivit datelor Refinitiv. Până în prezent, dolarul este totuși în creștere cu aproximativ 11%  pentru anul în curs.

Scăderea din această lună are loc în condițiile în care investitorii analizează primele indicii că inflația din SUA ar putea în sfârșit să se relaxeze, ceea ce ar putea deschide calea pentru ca Fed să reducă viteza cu care a crescut costurile de împrumut. Unele date, cum ar fi cele referitoare la sectorul imobiliar și la sectorul manufacturier, au sugerat, de asemenea, că economia în general se confruntă cu vânturi din ce în ce mai puternice, ceea ce reprezintă un alt factor de descurajare a înăspririi politicii monetare a Fed.

Scăderea dolarului a atenuat o parte din presiunea asupra unei economii globale care scârțâia sub presiunea unui dolar puternic, care contribuie la creșterea inflației în economiile mai mici și contribuie la problemele de sustenabilitate a datoriilor pentru țările și companiile – în special pe piețele emergente – care s-au împrumutat masiv în moneda americană.

Euro a crescut la aproape 1,04 dolari, după ce în septembrie s-a scufundat sub 96 de cenți, iar revenirea lirei sterline de la minimul istoric din septembrie a căpătat un nou impuls.

pixabay.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *