Fondul românesc de investiții Early Game Ventures anunță o nouă investiție de 1 milion de euro în startup-ul britanic PlaySafe ID, care face jocurile online mai sigure.
Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:
- articolul continuă mai jos -
Runda de pre-seed, în valoare de un milion de euro, este condusă de Early Game Ventures din Early Game Fund II, cu participarea Hartmann Capital și Overwolf.
Scopul PlaySafe ID este să creeze o lume a jocurilor online mai sigură, fără trișori, boți și infractori, doar cu utilizatori verificați. Totodată, misiunea startup-ului este de a realiza un spațiu de încredere, corectitudine și responsabilitate în comunitățile de jucători, fără a compromite confidențialitatea sau experiența utilizatorilor, spun reprezentanții.
Finanțarea ajută la expansiunea companiei și va permite integrări cu platforme de jocuri. În prezent, compania se pregătește pentru anunțarea unei lansări majore pe piață și vizează să ajungă la peste 250.000 de utilizatori în lunile următoare.
„Această rundă ne oferă puterea de a acționa rapid, de a ne extinde echipa și de a colabora cu producători de jocuri care își doresc cel mai echitabil și sigur mediu pentru jucători. Având în vedere că trișatul în jocuri este o epidemie de masă care distruge zilnic experiența jucătorilor, iar legislația privind siguranța online introduce cerințe de mult așteptate pentru protecția copiilor în jocuri, misiunea PlaySafe ID de a proteja jucătorii nu este doar relevantă, este esențială pentru viitorul acestui domeniu”, a declarat Andrew Wailes, CEO al PlaySafe ID.
Cum funcționează PlaySafe ID?
PlaySafe ID emite o identitate digitală verificată și anonimă (Verified Digital Identity) pentru fiecare utilizator în parte, identitate care funcționează indiferent de joc și cu ajutorul căreia un jucător poate dovedi că este real, nu a fost prins trișând sau comportându-se nepotrivit față de minori.
În cazul copiilor sub 13 ani, un părinte va trebui să creeze un cont urmând aceeași pași, după care își pot adăuga copilul la utilizator sub 18 ani. De asemenea, conturile copiilor și ale părinților sunt legate între ele și împart sancțiunile.
PlaySafe ID promite să oprească trișatul, hacking-ul, botting-ul și abuzul în jocuri. Compania permite jucătorilor să se bucure de jocuri prin emiterea de „PlaySafe ID-uri” utilizatorilor care se verifică printr-un ZKP (Zero-Knowledge Proof – metodă criptografică utilizată pentru a verifica autenticitatea unor date, fără a dezvălui datele în sine). Cu un singur ID emis fiecărui utilizator, soluția aplică penalizări utilizatorilor prinși că trișează sau celor care sunt considerați nepotriviți în toate jocurile marcate PlaySafe Protected. Compania urmărește să reducă metodele de trișare în jocurile online, a utilizării boților și să apere persoanele minore de pericole online.
Industria de gaming poate fi mai nesigură, din cauză că jucătorii minori sunt expuși la conținut dăunător; trolii și comportamentele toxice sunt omniprezente; operațiunile de botting distrug experiența competiției și aduc afectează veniturile pe care le obțin producătorii din publicitate. De asemenea, amenințarea tot mai mare a trișatului alimentată de inteligența artificială, îi determină pe mulți dintre ei să renunțe la jocuri, ceea ce poate duce la o pierdere a industriei de gaming.
PlaySafe ID se află în prezent în discuții pentru integrarea cu mai multe platforme majore de jocuri, primele parteneriate urmând să fie lansate la sfârșitul acestui an.
„Când i-am întâlnit pe fondatorii PlaySafe ID, am știut că ne uităm la ceva mai mult decât un produs excelent, ne uităm la fundația unui viitor mai sigur și mai echitabil pentru jocurile online”, explică Cristian Munteanu, Managing Partner.
Amintim că Early Game Ventures a anunțat în urmă cu 2 zile o finanțare de 1,2 milioane de euro în Servo AI, un startup de tehnologie fondat de antreprenorii israelieni Amit Frenkel şi Nizan Rosh, care folosește și analizează imaginile video de supraveghere pentru a îmbunătăți vânzările companiilor. Compania va folosi finanțarea pentru a se extinde în România, cu un hub tehnic, scria Economedia.
Early Game Ventures a lansat recent al doilea fond de investiții, având 60 milioane euro disponibili pentru startup-uri, din care deja a realizat patru investiții anul trecut.
Fondul de venture capital a ajuns să investească într-o companie circa 1 milion de euro, ca tichet inițial, dar investiția se poate ridica până la 6 milioane de euro per companie dacă investitorii consideră că aceasta are potențial.
Early Game Ventures caută să facă circa 8-10 investiții în acest an și caută startup-uri din zona de securitate cibernetică, inteligență artificială și AI agents, development tools sau enterprise software, adică software dedicat clienților mari. Cristian Munteanu spune că ei caută să investească în companii care din ziua unu pot să concureze pe piața globală. Iar lucrul cheie pe care îl caută este ca fondatorii să creadă în startup-ul lor și să fie foarte dedicați.
Citește/urmărește un interviu recent acordat Economedia de către Cristian Munteanu, fondator și managing partener al Early Game Ventures, cel mai activ fond de investiții din România și din regiune: