Energie verde: Care este diferența dintre acoperișurile solare de tip Tesla și panourile fotovoltaice instalate pe casă? Preț, durată de viață și cum influențează valoarea unei proprietăți

acoperisuri solare, panouri solare, energie verde, tesla Sursa foto: Metigla

În condițiile în care schimbările climatice pun presiune pe rețelele electrice, rezultând pene de curent tot mai frecvente, mulți oameni ar putea fi interesați să își instaleze panouri fotovoltaice pe proprietăți. Proprietarii de case au la dispoziție două sisteme: acoperișuri solare și panouri solare convenționale. Ambele soluții au avantaje și dezavantaje.

Acoperișul solar, precum cel oferit de Tesla, este un produs interesant, dar nu foarte complicat, așa cum mulți oameni ar putea crede, și nici mult diferit față de un sistem de panouri solare convenționale montate pe casă sau în curte.

La Tesla Roof, țiglele cu aspect convențional sunt realizate din sticlă și oțel de calitate arhitecturală pentru a crea un acoperiș care poate furniza energie unei locuințe, oferind în același timp o suprafață durabilă. Anul trecut, compania a instalat aproximativ 3.000 astfel de acoperișuri în SUA, potrivit CNBC.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

În primul rând, ambele sisteme pot acoperi parțial sau total necesarul de electricitate al unei gospodării, generând economii semnificative de bani. Astfel de sisteme sunt și mai importante astăzi, când din cauza schimbărilor climatice apar frecvent pene de curent. Mai mult, oamenii au și posibilitatea să livreze, contra cost, în rețeaua națională excesul de energie produs. Nu în ultimul rând, consumând energie produsă pe această cale, o persoană sau o familie contribuie la combaterea încălzirii globale.

Tesla Roof vs. panouri solare: Care sistem ține mai mult?

Durata de viață a celor două sisteme este similară, dar balanța înclină în favoarea unui acoperiș solar, care folosește materiale mai rezistente. Un clip video Tesla arată că produsul său rezistă la o lovitură de ciocan, în timp ce alte tipuri de materiale pentru acoperișuri cedează.

Tesla prezintă Solar Roof ca fiind capabil să furnizeze „energie curată… timp de decenii”, mai precis până la 30 de ani. Majoritatea panourilor solare convenționale au o durată de viață de aproximativ 25 de ani. Există și modele care ar trebui să funcționeze 30 de ani.

Față de panourile solare convenționale, Tesla Roof are avantajul unui aspect mai plăcut.

acoperisuri solare, panouri solare, energie verde, tesla
Tesla Solar Roof (Sursa foto: Tesla)

Compania susține că Solar Roof, combinat cu Powerwall – o baterie pentru locuințe cu un invertor solar integrat – poate furniza stocare de energie 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Sistemele de panouri solare complete au componente similare – panouri, cabluri, invertor, baterie – și pot oferi rezultate similare, respectiv pot acoperi necesarul total de energie zilnic al unei gospodării.

La capitolul costuri, câștigă panourile fotovoltaice convenționale. Datele din industrie arată că sistemul tipic de panouri solare costă între 3 și 4 dolari pe watt în America, astfel încât un sistem de 5 kW ar putea costa între 15.000 și 20.000 de dolari, transmite CNET. Estimările sugerează un preț per watt (înainte de adăugarea unei baterii) de aproape 5 dolari pentru acoperișul solar Tesla – ceea ce ar însemna 25.000 de dolari pentru un sistem de 5 kW. Tesla nu a confirmat aceste informații. CNET raportează că țiglele care atrag soarele de la Tesla Roof pot fi amestecate cu unele obișnuite într-un procent ales de client, pentru a reduce costurile.

Ambele sisteme cresc valoarea unei proprietăți

Instalarea de panouri sau acoperișuri solare pe locuințe are și alte avantaje. Locuințele echipate cu astfel de sisteme au prețuri de vânzare mai mari, de obicei cu aproximativ 4%, potrivit unui studiu Zillow citat de Forbes, deoarece sunt mai atractive pentru clienți.

Citește și Pompele de căldură geotermale, cele mai eficiente în clima din România / Deși investiția inițială e mare, sistemele pot asigura răcoare pe caniculă și căldură iarna, cu costuri reduse / Totuși, ele nu sunt mereu alegerea evidentă

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Ar fi fost util sa aratati costurile pentru acoperis plus panouri solare versus varianta integrata Tesla.Din pacate asta insemna documentare si asa ceva depaseste capcitatea unui jurnalist de la econo media. Din artcol nu reiese daca ati se compara panourile solare clasice cu sistemul Tesla (care include si acoperisul) . Acoperisul costa si el ceva, nici la panourile clasice acoperisul nu este gratis.

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.