Eurostat: Rata şomajului în UE s-a menţinut la 6% în septembrie, în scădere față de acum un an. România raportează un șomaj de 5,2%. Cei mai puțini șomeri sunt în Cehia, Polonia, Malta și Germania. Cei mai mulți, în Spania și Grecia

tastatura, job, somaj, șomeri

Rata şomajului în Uniunea Europeană s-a situat la 6% în septembrie, stabilă faţă de luna precedentă şi în scădere de la 6,7% în perioada similară din 2021, arată datele publicate joi de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

Cu o rată a şomajului de 5,2% în septembrie, România se situează printre statele membre UE cu un nivel redus al şomajului.

În zona euro, rata şomajului s-a situat la 6,6% în septembrie, în scădere faţă de 6,7% în august, şi faţă de 7,3% în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Eurostat estimează că aproape 13 milioane de persoane din UE, dintre care aproape 11 milioane în zona euro, erau în şomaj în septembrie. Comparativ cu septembrie 2021, numărul şomerilor s-a redus cu 1,3 milioane în UE şi cu 1,07 milioane în zona euro.

În septembrie, 2,74 milioane de tineri (sub 25 de ani) din UE erau şomeri, dintre care 2,24 milioane în zona euro. Rata şomajului în rândul tinerilor era în septembrie de 14,6% în UE şi în zona euro, în creştere faţă de 14,3% şi, respectiv, 14,4% luna precedentă.

În rândul femeilor, rata şomajului în septembrie era de 6,4% în UE, stabilă faţă de luna precedentă, în timp ce în rândul bărbaţilor era de 5,7%, de asemenea stabilă faţă de august.

În rândul statelor membre UE, cele mai mici rate ale şomajului în septembrie se înregistrau în Cehia (2,2%), Polonia (2,6%), Malta şi Germania (ambele cu 3%). La polul opus, cele mai mari rate ale şomajului au fost înregistrate în Spania (12,7%) şi Grecia (11,8%).

 

 

Foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *