Evergrande anunță un acord pentru plata unor dobânzi, dar este încă departe de a scăpa de enormele probleme de lichiditate cu care se confruntă

evergrande proiect

Gigantul imobiliar chinez Evergrande, care se confruntă cu mari dificultăți de lichidități, a anunțat miercuri că a ajuns la un acord cu deținătorii de obligațiuni pentru a evita încetarea de plăți, potrivit Le Figaro.

Într-un comunicat transmis bursei din Shenzhen (sudul Chinei), grupul, care are o datorie imensă de 260 de miliarde de euro, a anunțat că una dintre filialele sale, Hengda Real Estate, a negociat un plan de rambursare a datoriilor pentru obligațiuni cu scadența în 2025. Potrivit Bloomberg, Evergrande va plăti astfel joi 232 de milioane de yuani (30,5 milioane euro) în contul dobânzilor acestor obligațiuni cu randament de 5,8%.

Dar gigantul imobiliar este departe de a-și fi rezolvat problemele, ținând cont de suma enormă pe care o datorează. Alte rambursări ajung la scadență joi și grupul nu a precizat cum intenționează să le onoreze. Temerea legată de un scenariu similar Lehman Brothers, al cărui faliment a precipitat criza financiară din SUA, în 2008, a condus la căderea burselor mondiale în ultimele zile.

Toți ochii privesc acum la guvernul chinez, care nu a precizat dacă are intenția de a veni în ajutorul grupului privat.

Citește și:

Sursa foto: Evergrande

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.