EXCLUSIV Globalworth, concentrat pe industrial în anii de pandemie, are în lucru cinci proiecte în patru parcuri industriale și negociază achiziții

globalworth industrial_303x213__intern globalworth industrial_303x213__intern

Globalworth, cel mai mare proprietar de clădiri de birouri din România, cu un portofoliu de circa 1,4 miliarde de euro, se va concentra mai mult pe investițiile în parcuri industriale în această perioadă în care afacerea cu birouri e, încă, afectată de pandemia de Covid-19. Compania, fondată de Ioannis Papalekas și controlată acum de cehul Radovan Vitek, prin CPI Imobiliare, deținea la sfârșitul anului trecut o suprafață închiriabilă de spații logistice și industriale de 261.000 mp, cu un grad de ocupare de peste 95%.

Iar compania se va extinde în acest an, și are în dezvoltare cinci proiecte localizate în București, Constanța, Timișoara și Pitești, proiecte care vor adaugă portofoliului industrial al Globalworth aproximativ 99.000 metri pătrați.

„Considerând proiectele care urmează a fi implementate, precum și achizițiile de noi proiecte pe care le avem în vedere, estimăm că până la finalul anului 2022 ne vom apropia de pragul de 400.000 metri pătrați de spații industriale și de logistică în România”, spune pentru Economedia, Mihai Zaharia, Head of Investments and Globalworth Group Capital Markets Director, Globalworth.

Analize Economedia

Potrivit acestuia, în momentul de față, Globalworth Industrial, sub-brandul de logistică și industrie ușoară al Globalworth are în dezvoltare cinci proiecte aflate în patru dintre parcurile industriale ale companiei:

  • Chitila Logistics Hub 2 și 3 care la momentul livrării vor adăug portofoliului peste 54.000 mp,
  • Constanța Business Park II cu o suprafață închiriabilă de 19.000 mp,
  • Timișoara Industrial Park II B3, cu o suprafață de 19.000 mp,
  • Pitești Industrial Park II un proiect de tip build-to-suit cu temperatura controlată și o suprafață de 6.7000 mp.

În plus, potrivit spuselor lui Zaharia, compania evaluează constant piața pentru identificarea oportunităților de investiție potrivite.

„Strategia noastră de creștere a portofoliului Globalworth Industrial este atât prin extinderea și consolidarea parteneriatelor în dezvoltarea de noi proiecte, cât și în achiziția de proiecte concurente. Pe măsură ce vom identifica oportunități de achiziție și/sau dezvoltare ce pot aduce un randament atractiv și o valoarea portofoliului nostru, cu siguranță vor apărea astfel de tranzacții ale companiei”, explică Zaharia.

De altfel, Globalworth are în lucru mai multe proiecte de achiziție și dezvoltări noi pe care speră să le anunțe până la finalul primului semestru. Unele dintre aceste proiecte ne vor ajuta să ne consolidăm poziția acolo unde suntem deja prezenți, altele ne vor deschide noi piețe pe zona de spații de logistică și industriale în România.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: