Fără semafor la Boița pe DN 7 Valea Oltului. CNAIR a demontat temporar stopurile unde se formau cozi de 10-15 kilometri

Valea oltului

Compania de Drumuri a demontat temporar, semaforul de la Boița pe DN 7 Valea Oltului, în zona cu lucrări de consolidare cozile depășind la sfârșitul săptămânii 10 -15 kilometri. Lucrările de la Boița, în județul Sibiu se fac pentru consolidarea șoselei, contractul fiind semnat cu Strabag. Lucrările vor dura până la intrarea în iarnă.

,,SE CIRCULĂ FĂRĂ SEMAFOARE PE VALEA OLTULUI (DN7) Având în vedere valorile crescute de trafic cauzate de minivacanța din perioada 13 – 15 august, toate lucrările au fost sistate pe DN7, în zona localității Boița, din județul Sibiu. Cu toate că traficul se desfășoară pe ambele sensuri, fără semafoare, în zona șantierului rămân în vigoare restricțiile de viteză pentru că structura drumului a fost refăcută doar temporar.
Circulați cu prudență și respectați semnalizarea din zona lucrărilor!” a anunțat Regionala de Drumuri Brașov

Lucrările sunt propuse a se realiza pe câte o jumătate de cale, cu circulaţie pe un singur fir, cu semnalizare continuă, pe timp de zi şi de noapte prin semaforizare şi piloţi de circulaţie”. Lucrările propuse au o valoare maximă de 27 de milioane de lei şi o garanţie de 3 ani. Proiectul este complex, cuprinde reparaţiile podului peste pârâul Valea Mare de lângă Boiţa, consolidarea albiei Oltului pentru stoparea fenomenului de eroziune a malului drept, amenajarea a 15 din cele 20 de curbe pentru viteză de 60 km/h şi consolidarea versanţilor ce prezintă blocuri de piatră instabile. Ultima reabilitare a sectorului respectiv (kilometrii 246 – 251) a fost în 1997, mai notează CNAIR. Deschiderea primului lot al Autostrăzii A1 Sibiu – Boiţa (estimare decembrie 2022) nu rezolvă problema restricţiei, descărcarea din A1 în DN 7 fiind după Boiţa, pe direcţia spre Sibiu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *