Germania se gândește la un terminal de GNL în Marea Baltică în primăvara anului 2024

GNL gaze naturale lichefiate Sursa foto: EY.com

Germania vrea să deschidă, până la începutul anului 2024, un controversat terminal de GNL legat de infrastructura rețelei rusești de gazoducte Nord Stream, în prezent desființată, scrie Bloomberg.

Oficialii au discutat planul joi seară, în timpul unei întâlniri cu ușile închise cu cancelarul Olaf Scholz și ministrul Economiei Robert Habeck, potrivit reprezentanților a patru organizații care au fost prezenți în sală.

O „conductă va alimenta infrastructura de gaz existentă în Lubmin începând din primăvara anului 2024″, a declarat Habeck, referindu-se la punctul de conectare de pe terenul principal unde se termină și conductele Nord Stream oprite.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Reprezentanții World Wide Fund for Nature, ai grupului de conservare BUND și ai Environmental Action Germany au confirmat comentariile. Un purtător de cuvânt al Baltic Sea Resorts a verificat, de asemenea, comentariile lui Habeck.

Germania, cea mai mare economie a Europei, încearcă să își îmbunătățească securitatea energetică în timp ce regiunea își revine după o criză istorică de aprovizionare în urma războiului Rusiei din Ucraina. Anul trecut, Rusia a redus drastic fluxurile de gaze către regiune, inclusiv prin legătura Nord Stream către Germania. Rețeaua respectivă a fost ulterior făcută nefuncțională de o explozie misterioasă.

Germania se bazează în mare măsură pe GNL pentru a-și acoperi deficitul de aprovizionare cu energie, în special din cauza închiderii luna aceasta a ultimelor sale centrale nucleare rămase. Germania a deschis trei terminale plutitoare de GNL și se așteaptă și altele. Cu toate acestea, aceste planuri au fost întâmpinate cu proteste din partea grupurilor locale din cauza preocupărilor legate de mediu, iar unele dintre ele au promis acțiuni în justiție dacă terminalul din Marea Baltică va continua.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: