Germania se gândește la un terminal de GNL în Marea Baltică în primăvara anului 2024

GNL gaze naturale lichefiate Sursa foto: EY.com

Germania vrea să deschidă, până la începutul anului 2024, un controversat terminal de GNL legat de infrastructura rețelei rusești de gazoducte Nord Stream, în prezent desființată, scrie Bloomberg.

Oficialii au discutat planul joi seară, în timpul unei întâlniri cu ușile închise cu cancelarul Olaf Scholz și ministrul Economiei Robert Habeck, potrivit reprezentanților a patru organizații care au fost prezenți în sală.

O „conductă va alimenta infrastructura de gaz existentă în Lubmin începând din primăvara anului 2024″, a declarat Habeck, referindu-se la punctul de conectare de pe terenul principal unde se termină și conductele Nord Stream oprite.

Reprezentanții World Wide Fund for Nature, ai grupului de conservare BUND și ai Environmental Action Germany au confirmat comentariile. Un purtător de cuvânt al Baltic Sea Resorts a verificat, de asemenea, comentariile lui Habeck.

Germania, cea mai mare economie a Europei, încearcă să își îmbunătățească securitatea energetică în timp ce regiunea își revine după o criză istorică de aprovizionare în urma războiului Rusiei din Ucraina. Anul trecut, Rusia a redus drastic fluxurile de gaze către regiune, inclusiv prin legătura Nord Stream către Germania. Rețeaua respectivă a fost ulterior făcută nefuncțională de o explozie misterioasă.

Germania se bazează în mare măsură pe GNL pentru a-și acoperi deficitul de aprovizionare cu energie, în special din cauza închiderii luna aceasta a ultimelor sale centrale nucleare rămase. Germania a deschis trei terminale plutitoare de GNL și se așteaptă și altele. Cu toate acestea, aceste planuri au fost întâmpinate cu proteste din partea grupurilor locale din cauza preocupărilor legate de mediu, iar unele dintre ele au promis acțiuni în justiție dacă terminalul din Marea Baltică va continua.

Sursa foto: EY.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *