Germania va construi un terminal de GNL pentru a reduce dependența de gaz rusesc

Germania va construi un terminal de gaze naturale lichefiate în țară, pentru a încerca să se desprindă de importurile rusești de energie, scrie Bloomberg.

Banca de stat KfW a semnat un memorandum de înțelegere cu două companii energetice, Nederlandse Gasunie NV și RWE AG, pentru a construi un terminal GNL în orașul-port nordic Brunsbuettel, a anunțat sâmbătă ministerul german al economiei. În timp ce Gasunie va opera instalația, guvernul german va deține jumătate din ea prin KfW.

Terminalul Brunsbuettel va avea o capacitate anuală de regazificare de 8 miliarde de metri cubi, iar companiile plănuiesc să modernizeze în cele din urmă amplasamentul pentru a procesa derivați de hidrogen, cum ar fi amoniacul, care poate fi produs din surse regenerabile de energie. Scopul este de a configura terminalul cât mai „rapid posibil”, potrivit declarației.

„Este necesar să reducem dependența de importurile rusești cât mai curând posibil”, a declarat ministrul Economiei, Robert Habeck.

Mișcarea semnalează că Europa vede invazia Ucrainei ca un punct de cotitură și vrea să abordeze, în sfârșit, dependența de lungă durată de energia rusă.

Germania se bazează pe Rusia pentru mai mult de jumătate din gazele sale naturale, iar decizia de a elimina treptat energia nucleară înainte de a fi construită suficientă capacitate regenerabilă pentru a o înlocui a lăsat țara deosebit de vulnerabilă.

Cancelarul german Olaf Scholz a promis luna trecută că va extinde infrastructura GNL a țării, la doar câteva zile după ce a suspendat conducta Nord Stream 2 de 11 miliarde de dolari care a fost construită pentru a aduce gazul rusesc în Europa.

Berlinul crește, de asemenea, stocarea de gaz și cărbune și face eforturi pentru o lansare mai rapidă a surselor regenerabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *