Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a declarat, vineri, la Galaţi, că aeroportul Otopeni are nevoie de un nou terminal şi Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti are resurse financiare şi diverse modalităţi prin care se poate dezvolta. Grindeanu a mai arătat că este unul dintre aeroporturile din Europa care şi-au revenit cel mai repede, după perioada de pandemie.
- ”În primul rând, Aeroportul Otopeni are nevoie de un nou terminal şi ştim cu toţii”, a spus ministrul Transporturilor, la Galaţi. El a precizat că Aeroportul şi-a revenit, după perioada de pandemie, când numărul de pasageri a scăzut extrem de mult, foarte bine şi aproape este la nivelul anului 2020. ”E unul dintre aeroporturile din Europa care şi-a revenit cel mai rapid”, a spus el. Ministrul Transporturilor a mai arătat că până la finalul anului 2023, doar pe exerciţiul bugetar 2014-2021 se mai pot accesa bani europeni, pe zona aero. Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti este o companie care are resurse financiare şi care are diverse modalităţi prin care se poate dezvolta”, a spus ministrul. Sorin Grindeanu a afirmat că aceasta este discuţia pe care a avut-o, la începutul săptămânii, cu managerul CNAB şi ”asta se aşteaptă să se întâmple”. ”Income-urile, veniturile la Aeroportul Bucureşti sunt unele care sunt destul de mari iar planurile de dezvoltare şi un terminal nou sunt absolut necesare”, a mai spus ministrul Transporturilor, potrivit News.ro.
Amintim că Economedia a scris, joi, că Ministerul Transporturilor caută soluții de finanțare pentru construirea noului terminal de la Aeroportul Otopeni, o investiție care poate ajunge la un miliard de euro și care a fost amânată pentru 2028.
Conform unei legi din 2002, cel mai mare aeroport din România ar fi trebuit să-și construiască un terminal nou chiar anul acesta, dar investiția a tot fost amânată inclusiv pe motive de pandemie. Acum, șansele de a extinde aeroportul sunt tot mai mici pentru că, prin Programul Operațional Transport 2021-2027 nu se mai finanțează proiectele de infrastructură aeroportuară pentru că nu mai au componenta verde. (Detalii, AICI)