Grupul nextE a luat o finanțare de 3,15 milioane de euro pentru construirea unei centrale fotovoltaice în Bistrița Năsăud

Parc fotovoltaic Sursa foto: Twitter / GreenVolt

Grupul nextE, companie care funcționează în regim de Producător Independent de Energie (IPP), parte din compania privată elvețiană de tehnologie și servicii Connect44 Group, a luat o finanțare de 3,15 milioane de euro de la ProCredit Bank România pentru construirea unei centrale fotovoltaice de 7.4 MWp în județul Bistrița Năsăud.

Odată cu finalizarea acestui acord, ProCredit Bank inițiază finanțarea proiectelor de tipul EaaS (Energy as a Service). Acest proiect are agreat un PPA (Power Purchase Agreement) pe 25 de ani, de tipul corporate onsite, conform contractului pe care nextE îl are deja semnat cu RAAL.

Construcția centralei fotovoltaice s-a realizat pe proprietatea unei facilități de producție, care este și principal consumator de energie electrică în cadrul proiectului.

Analize Economedia

MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta

Proiectul centralei fotovoltaice de la Bistrița-Năsăud va opera pe modelul de închiriere și operare (rent and operate). Din producția de energie generată, estimată la 7200 MWh/an, și luând în considerare profilul ­­de consum al fabricii, aproximativ 80% din energia produsă va fi furnizată pentru consumul intern, în timp ce surplusul de energie va fi injectat în rețeaua națională. Un aspect aparte în cadrul proiectului îl reprezintă amplasarea panourilor fotovoltaice, astfel că, o parte au fost instalate pe acoperișul clădirii, iar restul la sol, pentru utilizarea cât mai eficientă a spațiului disponibil. Echipamentul instalat provine de la producători Tier 1, renumiți pentru fiabilitatea lor.

Grupul nextE își permite să finanțeze proiecte cu până la 70% din datorie, facilitând astfel extinderea capacității fotovoltaice în țară.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: