Guvernul bulgar adoptă măsuri pentru a intra în „Clubul Bogaților” – OCDE

OECD, OCDE Sursa foto: Dreamstime

Guvernul interimar de la Sofia va aproba măsuri pentru aderarea Bulgariei la așa-zisul „Club al Bogaților” – Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), scrie Mediapool, citat de Rador.

„Aderarea noastră la OCDE este cel mai serios efort de integrare al țării noastre după admiterea în UE și NATO”, a declarat ministrul interimar al afacerilor externe, Nikolai Milkov, înainte de începerea ședinței Consiliului de Miniștri.

„Intrarea Bulgariei în OCDE a fost întotdeauna un subiect prioritar pentru Ministerul Afacerilor Externe (MAE), precum şi pentru guvernul interimar”, a spus Milkov. El a amintit că motto-ul OCDE este „Politici mai bune pentru o viață mai bună”. El a adăugat că aceasta se referă la implementarea celor mai bune practici la nivel mondial.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

„De asemenea, noi participăm, dacă nu la „Clubul Bogaților”, așa cum este numită în mod obișnuit și greșit această organizație, atunci cel puțin în clubul celor care stabilesc cele mai bune practici și politicile mondiale în diverse domenii”, a mai spus ministrul de externe.

„Există doar câteva domenii în care OCDE nu este implicată, cum ar fi apărarea și afacerile interne. În același timp, trebuie luat în considerare faptul că și ele au nevoie și de cele mai bune practici de guvernanță corporativă, astfel încât practic nu există nicio sferă a vieții publice care să nu fie afectată de viitoarea noastră aderare la OCDE”, a adăugat Nikolai Milkov.

Decretul ce urmează a fi aprobat are caracter de coordonare. Acesta dezvoltă în continuare Mecanismul de Coordonare Interministerial, instituit în 2017.

„O anexă la decret stabilește grupuri de lucru, care depind de tema diferitelor instrumente și convenții ale organizației, la care urmează să aderăm”, a explicat ministrul.

„Peste tot există o instituție lider și mai multe instituții partenere în funcție de competență”, a adăugat el. Pe 25 august va avea loc prima ședință a Mecanismului de Coordonare Interministerial, unde vor fi trasate primele sarcini care urmează.

„Scopul acestor prime sarcini este pregătirea unui prim memorandum până la sfârșitul lunii septembrie, care este ca răspuns la foaia de parcurs, adoptată la 10 iunie anul acesta și care definește calea noastră de aderare la organizație”, a adăugat Nikolai Milkov.

El a descris acest memorandum inițial ca fiind un instrument destul de complex și important, întrucât ar trebui făcută o autoevaluare în toate domeniile privind ceea ce trebuie făcut.

„Scopul nostru va fi să finalizăm acest memorandum până la sfârșitul lunii octombrie, pentru ca acesta să fie predat OCDE în noiembrie”, a mai anunțat ministrul de externe.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: