Ieftiniri ușoare ale carburanților la Petrom

Statie Petrom 7

Petrom, liderul pieței carburanților, a ieftinit ușor benzina și motorina, sâmbătă, 28 octombrie, și marți, 31 octombrie. Astfel, sâmbătă, benzina s-a ieftinit cu 1 ban pe litru, iar marți, cu încă doi bani. În cazul motorinei, prețul a scăzut cu doi bani pe litru sâmbătă și cu încă 1 ban, marți.

Potrivit peco-online, prețul benzinei standard la stațiile din Capitală este cuprins între 6,82 lei și 6,89 lei pe litru, iar cel al motorinei standard, între 7,54 lei și 7,57 lei.

Stația Petrom Vitan, monitorizată de Economedia, afișează marți, 31 octombrie 2023, un preț de 6,88 lei pentru un litru de benzină standard și unul de 7,56 lei pentru cel de motorină standard.

Precedentele ieftiniri au avut loc joi 26 octombrie. Astfel prețul benzinei standard a scăzut cu 4 bani pe litru, iar cel al motorinei standard, cu 5 bani pe litru.

Altă modificare de prețuri a avut loc miercuri, 18 octombrie 2023, când motorina standard s-a scumpit cu 4 bani pe litru. Prețul benzinei standard a rămas atunci neschimbat după ce pe 13 octombrie s-a ieftinit cu 10 bani pe litru și a ajuns la sub 7 lei pe litru. Tot  vineri 13 octombrie 2023, motorina a scăzut cu 10 bani pe litru.

O altă ieftinire a benzinei standard și motorinei standard a avut loc sâmbătă, 7 octombrie, tot cu câte 10 bani pe litru.

Petrom a ieftinit și joi 5 octombrie benzina standard cu 5 bani pe litru. Altă ieftinire a benzinei standard a avut loc luni, 02 octombrie, când prețul a mai scăzut cu 5 bani pe litru. Tot o ieftinire de 5 bani a fost aplicată și joi 28 septembrie.

Potrivit peco-online.ro, comparativ cu luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină a scăzut cu 5,1%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 18,5 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile. În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru s-a diminuat cu 2,1%, ceea ce înseamnă ca un plin costă astăzi cu 8 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *