Petrom a ieftinit benzina și motorina

Statie Petrom 5

Petrom, liderul pieței carburanților, a ieftinit joi 26 octombrie, benzina și motorina. Astfel prețul benzinei standard a scăzut cu 4 bani pe litru, iar cel al motorinei standard este mai mic cu 5 bani pe litru. Potrivit peco-online, prețul benzinei standard la stațiile din Capitală este cuprins între 6,85 lei și 6,92 lei pe litru, iar cel al motorinei standard, între 7,57 lei și 7,60 lei.

Stația Petrom Vitan, monitorizată de Economedia, afișează  un preț de 6,91 lei pentru un litru de benzină standard și unul de 7,59 lei pentru cel de motorină standard.

Cea mai recentă modificare de prețuri a avut loc miercuri, 18 octombrie 2023, când motorina standard s-a scumpit cu 4 bani pe litru. Prețul benzinei standard a rămas atunci neschimbat după ce pe 13 octombrie s-a ieftinit cu 10 bani pe litru și a ajuns la sub 7 lei pe litru. Tot  vineri 13 octombrie 2023, motorina a scăzut cu 10 bani pe litru.

O altă ieftinire a benzinei standard și motorinei standard a avut loc sâmbătă, 7 octombrie, tot cu câte 10 bani pe litru.

Petrom a ieftinit și joi 05 octombrie benzina standard cu 5 bani pe litru. Altă ieftinire a benzinei standard a avut loc luni, 02 octombrie, când prețul a mai scăzut cu 5 bani pe litru. Tot o ieftinire de 5 bani a fost aplicată și joi 28 septembrie.

Potrivit peco-online.ro, comparativ cu luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină a scăzut cu 5,3%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 19,5 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile. În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru a crescut cu 0,8%, ceea ce înseamnă ca un plin (50 de litri) costă astăzi cu 3 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *