Institutul pentru Finanţe Internaţionale şi-a redus la jumătate previziunile de creeştere a economiei mondiale în 2022. Riscul de recesiune a crescut

Redacția mai 26, 2022 0 comentarii
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay

Institutul pentru Finanţe Internaţionale şi-a redus la jumătate previziunile de creştere a economiei mondiale în 2022, transmite agenția Reuters, citată de News.ro. Motivele principale: efectele economice ale invadării Ucrainei de către Rusia, răspunsul Chinei la epidemia de Covid-19 şi o politică monetară mai strictă în Statele Unite,

Institutul se aşteaptă și ca fluxurile de capital către pieţele emergente să scadă cu 42% faţă de anul trecut.

Pe baza noilor sale estimări, grupul bancar global a declarat că riscul de recesiune a crescut, deoarece se aşteaptă ca creşterea reală să stagneze.

”Slăbiciunea are o bază largă şi lasă o marjă mică de eroare. Riscul de recesiune globală este ridicat. În acest context, ne aşteptăm ca fluxurile de nerezidenţi către pieţele emergente să încetinească semnificativ”, au scris economiştii Institutului într-un raport”.

Institutul şi-a redus prognoza pentru creşterea PIB-ului global la 2,3%, de la 4,6%, Pentru G3, care include Statele Unite, zona euro şi Japonia, creşterea din acest an ar urma să fie de 1,9%.

În China, creşterea economică ar urma să încetinească de la 5,1% la 3,5%.

”Valul Omicron din China este mai perturbator decât am anticipat şi va avea un impact substanţial asupra creşterii şi fluxurilor de capital”, potrivit Institutului, conform Reuters.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.