Italia este aproape să încheie un acord de 5 miliarde de dolari pentru o fabrică de cipuri Intel

cipuri, semiconductori intel Sursa foto: Pexels

Italia este aproape de a încheia un acord inițial în valoare de 5 miliarde de dolari cu Intel, pentru a construi o fabrică avansată de ambalare și asamblare de semiconductori în țară, au declarat joi pentru Reuters două surse.

Investiția Intel în Italia face parte dintr-un plan mai amplu anunțat de producătorul american de cipuri la începutul acestui an de a investi 88 de miliarde de dolari în construirea capacității în Europa, care se străduiește să-și reducă dependența de importurile de cipuri din Asia și să mai calmeze criza ofertei care a redus producția în Europa. sectorul auto strategic al regiunii.

Cerând să nu fie numite, sursele au spus că guvernul premierului în funcție Mario Draghi lucrează pentru a avea un acord până la sfârșitul lunii august, înaintea alegerilor naționale anticipate programate pe 25 septembrie.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

Surse au declarat anterior pentru Reuters că Roma este pregătită să finanțeze până la 40% din investiția totală a Intel în Italia, care este de așteptat să crească în timp de la 5 miliarde de dolari inițiali.

Fabrica ar folosi noile tehnologii pentru a crea semiconductori întregi din plăci.

Intel și guvernul au selectat posibile locații din două regiuni italiene, au spus sursele, una dintre ele adăugând că sunt situate în regiunile de nord Piemont și Veneto.

O decizie finală cu privire la locul de construire a instalației nu a fost încă luată, au spus ambele surse. Au fost luate în considerare inițial și regiunile Lombardia, Apulia și Sicilia.

Dimensiunea totală a investiției Intel și modul în care Italia intenționează să își finanțeze partea din aceasta nu este încă clară.

În conformitate cu așa-numitul Act Chips, care vizează finanțarea instalațiilor inovatoare de semiconductori, Comisia Europeană a declarat la începutul acestui an că a pus la dispoziție 15 miliarde de euro în investiții publice și private suplimentare până în 2030. Banii sunt suplimentari față de cei peste 30 de miliarde de euro de investiții publice deja planificate, din NextGenerationEU, Horizon Europe și bugetele naționale.

Roma a alocat până acum 4,15 miliarde de euro până în 2030 pentru a atrage producătorii de cipuri și pentru a investi în noi aplicații industriale ale tehnologiilor inovatoare.

Guvernul italian este, de asemenea, în discuții cu STMicroelectronics franco-italian, cu producătorii de cipuri din Taiwan MEMC Electronic Materials Inc și TSMC și cu Israeli Tower Semiconductor.

STMicroelectronics a semnat luna trecută un pact cu GlobalFoundries pentru a construi o fabrică de cipuri de 5,7 miliarde de dolari în Franța.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: