Majorarea costurilor și deficitul persistent de semiconductori afectează industria auto. Toyota și-a redus ţinta anuală de producţie

toyota-prius-e1583959475953

Toyota a raportat marţi o scădere a profitului în trimestrul trei din 2022 mai accentuată decât estimau analiştii, şi a redus ţinta sa anuală de producţie, grupul nipon confruntându-se cu majorarea costurilor cu materialele şi deficitul persistent de semiconductori, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

Cel mai mare producător auto după vânzări a avertizat că este dificil de previzionat viitoarea evoluţie, după ce a raportat al patrulea declin trimestrial al profitului, subliniind că afacerea se confruntă cu dificultăţi majore.

În timpul pandemiei, Toyota s-a descurcat mai bine decât alte companii auto cu gestionarea lanţurilor de aprovizionare, dar anul acesta este afectată sever de deficitul de semiconductori, ceea ce dus la reduceri repetate ale ţintei de producţie.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Profitul operaţional în trimestrul trei din 2022 a scăzut la 562,7 miliarde de yeni (3,79 miliarde de dolari), în timp ce analiştii estimau 772,2 miliarde de yeni.

“Deprecierea yenului în trimestrul trei din 2022 şi restricţiile din China nu au afectat semnificativ vânzările, ne aşteptam ca rofitul să fie mai ridicat decât în trimestrul doi din 2022”, a apreciat Koji Endo, analist la SBI Securities.

În perioada iulie-septembrie 2022, producţia s-a redresat cu 30%, dar compania a avertizat că deficitul de semiconductori şi alte componente continuă să afecteze producţia în următoarele luni.

Toyota se aşteaptă acum să producă 9,2 milioane vehicule în acest an fiscal, după ce anterior previzionase 9,7 milioane vehicule, dar totuşi nivelul de anul trecut, de aproximativ 8,6 milioane unităţi.

Toyota şi-a menţinut estimarea conservatoare privind rezultatele anuale, ce vizează un profit operaţional de 2.400 miliarde de yeni, sub previziunile analiştilor, de 3.000 miliarde de yeni.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: