Milioane de dolari se revarsă în Ucraina de la donatori anonimi sub formă de criptomonede

G4Media feb. 26, 2022 0 comentarii
Monede virtuale Bitcoin - pexels- Roger Brown

Analiștii specializați în criptomonede spun că cel puțin 9 milioane de dolari (6,7 milioane de lire sterline) au fost donate până acum în cadrul efortului de război ucrainean prin donații anonime în Bitcoin, transmite BBC

Cercetătorii de la Elliptic, o companie de analiză blockchain, spun că guvernul ucrainean, ONG-urile și grupurile de voluntari au strâns banii publicându-și adresele portofelului bitcoin online.

Până în prezent, au fost făcute peste 4.000 de donații, un donator necunoscut care a donat Bitcoin în valoare de 3 milioane de dolari unui ONG, în timp ce donația medie este de 95 de dolari.

Contul oficial de Twitter al statului ucrainean le-a cerut utilizatorilor să „stea alături de poporul Ucrainei” și a spus că acceptă donații sub formă de criptomonede Bitcoin, Ethereum și USDT.

De asemenea, a postat adrese pentru două portofele de criptomonede și în patru ore a strâns peste 3,3 milioane de dolari din donații.

Fondatorul Elliptic, Tom Robinson, a declarat pentru BBC: „În timp ce unele companii de crowdfunding au refuzat să permită donații către grupurile care sprijină armata ucraineană, criptomonedele au apărut ca o alternativă solidă”.

Strângerea de fonduri prin criptomonede a devenit o parte modernă a războiului, cu situații observate și în alte zone de conflict recente din întreaga lume.

 

 

sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.