Ministerul Finanțelor crește cu două posturi numărul de administratori ai EximBank, posturi plătite cu 150.000 lei anual

Eximbank

Ministerul Finanțelor vrea să crească cu două posturi numărul de membri din consiliul de administrație al Eximbank, bancă deținută majoritar de statul român, spunând că are nevoie de mai mulți administratori independenți, la solicitarea Băncii Naționale a României (BNR). Un administrator din Eximbank încasează anual circa 150.000 de lei.

În prezent, consiliul de administrație a EximBank, aflat în mandat până la data de 9 octombrie 2023, este format din 7 membri, 3 administratori executivi și 4 neexecutivi (din care 2 sunt independenți).

Ministerul Finanțelor susține însă că această structură nu permite conformarea la cerințele de reglementare ale Băncii Naționale a României. Mai precis, Finanțele spun că regulamentul BNR impune ca „un număr suficient de membri care dețin cunoștințe în fiecare domeniu de activitate al instituției de credit, pentru a permite administrarea și supravegherea în mod eficace a băncii”, precum și a un „număr adecvat de membri independenți”.

Drept urmare, Ministerul Finanțelor propune creșterea numărului de posturi din consiliul de administrație al Eximbank cu două persoane, la un total de 9 membri, dintre care 4 administratori executivi și 5 administratori neexecutivi.

Consiliul de administrație al Eximbank este format în prezent din:

 • Daniel Tudor – Presedinte, membru neexecutiv
 • Traian Halalai – Membru executiv
 • Cristian Saitariu – Membru executiv
 • Florin Kubinschi – Membru executiv
 • Nina Puiu – Membru neexecutiv independent
 • Vasile Secares – Membru neexecutiv independent
 • Andrei Micu – Membru neexecutiv

Trei dintre membri consiliul de administrație și-au publicat în declarațiile de avere depuse în acest an indemnizațiile încasate din funcția de administratori ai Eximbank, respectiv:

 • Andrei Micu – contract de mandat – 152.400 RON
 • Daniel Tudor – indemnizatie CA – 132.000 RON
 • Nina Puiu – membru neexecutiv – 152.400 RON

Așadar, un administrator din Eximbank încasează anual o indemnizație de circa 150.000 de lei (30.000 de euro), adică circa 12.500 lei lunar (2.500 euro).

Totodată, consiliul de administrație s-a întrunit de 30 de ori anul trecut, conform raportului publicat de Eximbank.

Asta înseamnă că un membru în consiliul de administrație a încasat anul trecut circa 5.000 lei (peste 1.000 euro) pe ședință.

Comentarii

 1. Trai pe vatrai!
  “Competenta” neamurilor sau a pilelor de partid trebuie platita!
  Cota de piata de 0,1% care mărirea numărului de sinecuristi!
  Sinecuristi nu securisti!🤣
  Exceptional!

 2. Secares Vasile este un securist care a turnat toată viața! Cum naiba a ajuns individul ăsta libidinos in CA-ul unei bănci? Este după modelul Veorica Dancila la BNR?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *