Ministerul Muncii a inițiat o ordonanță de Guvern pentru a crește salariile angajaților din teritoriu la nivelul celor din administrația centrală/ Impactul bugetar, mai mare decât cel estimat anterior

bani, lei, bancnote

Ministerul Muncii a iniţiat o ordonanţă de Guvern cu privire la creşteri salariale pentru angajaţii din instituţiile deconcentrate, din instituţiile subordonate ale Ministerului Muncii, a anunţat marţi ministrul de resort, Simona Bucura-Oprescu, citată de Agerpres.

Întrebată dacă există bani pentru aceste majorări salariale, ministrul Muncii a precizat că impactul bugetar este de 40 de milioane de euro.

„Ministerul Muncii a iniţiat o ordonanţă de Guvern cu privire la creşteri salariale pentru colegii noştri din instituţiile deconcentrate, din instituţiile subordonate ale Ministerului Muncii. Aşteptăm să terminăm circuitul de avizare pentru a intra în vigoare”, a menţionat aceasta.

„Este foarte important ca, de fiecare dată, să avem ordinea priorităţilor şi, sigur, impactul pentru colegii noştri de la instituţiile Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale este un impact nu foarte mare, este un impact raportat la bugetul de stat al României şi în raport cu complexitatea şi importanţa socială a muncii dânşilor. Chiar aş spune eu, ca ministru al Muncii, este un impact mic, de 0,200 de miliarde lei, adică 40 de milioane de euro impactul total pe care aprobarea acestui act normativ l-ar presupune”, a menţionat ministrul Muncii.

Context

Ministerul Muncii vrea să crească salariile a 7.888 de angajați din mai multe instituții din teritoriu, la nivelul celor din administrația centrală, pentru a respecta „principiul constituțional al egalității în fața legii”. USR acuza atunci că impactul bugetar al majorările salariale ar fi de 120 milioane de lei pe an, în contextul în care Ministerul „minte că pentru profesori nu mai sunt bani”, după cum a scris Economedia aici.

Angajații care vor beneficia de majorări salariale sunt cei din Casele Teritoriale de Pensii, Agenţiile Județene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, Inspecția Teritorială a Muncii, Agențiile Județene a Forței de Muncă, prin asimilarea lor cu salarizarea funcțiilor din administrația centrală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *