Ministrul Economiei promite că Salrom va exploata grafit: „România va fi pe harta lumii în producţia de baterii pentru mașinile electrice”

Claudiu Nasui Sursa Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Resursele de grafit ale ţării vor fi exploatate prin Salrom, a afirmat joi ministrul Economiei, Claudiu Năsui, pe pagina sa de Facebook, menţionând că grafitul este o materie primă esenţială pentru fabricarea bateriilor, una dintre cele mai dinamice industrii din lume la această oră. Într-un interviu pentru Economedia, ministrul Claudiu Năsui spunea, în martie, că zona de grafit i se pare „o oportunitate și pentru România și pentru Salrom”.

„România va fi pe harta lumii în ceea ce priveşte producţia de baterii. Resursele de grafit ale ţării vor fi exploatate prin Salrom. Unele companii de stat au mult potenţial. În ciuda influenţei negative politice, încă au şansa să devină mari companii de succes ale României. Una dintre ele este Salrom. Compania deţine monopolul pe exploatarea sării din România şi e una dintre puţinele companii profitabile din ministerul economiei, tocmai graţie acestui monopol. Am vizitat săptămâna trecută salina Ocna Dej, de departe cea mai productivă mină din cele 7 ale Salrom”, a explicat ministrul pe reţeaua de socializare.

Ministrul Economiei a subliniat că, în subteran, „lucrurile merg în parametri buni, exploatarea fiind făcută cu utilaje moderne şi cu un impact redus asupra mediului”.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

„Problemele sunt când ieşim la suprafaţă. Precum în multe companii de stat, presiunea politicului a fost să fie angajaţi oameni care nu fac nimic, dar care au îngroşat rândurile a ceea ce englezii numesc middle management. Pe scurt, activ de partid, angajat la stat. Aici e un loc mare de eficientizare posibilă pentru companie. Nu avem nevoie de armate de directori puşi politic. Rolul companiilor de stat nu e să plătească salarii directorilor. Nu voi tolera vehicule de salarii pentru sinecurişti. Scopul nostru este să închidem toate găurile negre şi să permitem acestor companii să se dezvolte la maximum. Fix asta vom face”, a mai scris ministrul pe pagina de socializare.

Acesta a precizat că a numit un nou consiliu de administraţie, în urmă cu câteva luni, compus numai din oameni care şi-au demonstrat competenţele în mediul privat.

„Este extrem de activ şi a reuşit în scurt timp să descâlcească nodul administrativ care a constrâns această veritabilă mină de aur a României să rămână blocată. Tot ei pregătesc lansarea proiectului pentru exploatarea grafitului. Un proiect care va relansa o industrie întreagă în România. Noul consiliu de administraţie are tot sprijinul meu în planul său de a moderniza Salrom şi de a închide toate robinetele prin care se scurg inexplicabil bani care ar trebui să fie ai românilor. Bani cu care s-ar putea face spitale, grădiniţe, şcoli sau drumuri. Vă reamintesc că nu mai departe de această primăvară am reuşit fix cu ajutorul acestui consiliu să blocăm un tun imobiliar (http://economie.gov.ro/comunicat-de-presa-20)”, a adăugat Claudiu Năsui.

Acesta a subliniat că grafitul este o materie primă esenţială pentru fabricarea bateriilor, una dintre cele mai dinamice industrii din lume la această oră.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: