2,6 miliarde de euro din Politica de Coeziune vor intra în ţară în perioada următoare, a anunțat Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloș.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Acesta a spus că reprezentanții guvernului poartă zilele acestea discuții tehnice “extrem de importante” pe două fronturi: Planul Național de Redresare și Reziliență și Politica de Coeziune.

“Una dintre întâlniri a fost cu Sofia Alves, director DG Regio, și echipa ei, care au apreciat ritmul susținut al României din ultimele luni – atât în absorbția fondurilor europene, cât și în aplicarea reformelor asumate. Pentru Politica de Coeziune 2021-2027 lucrurile se mișcă deja în direcția bună: am trimis recent spre analiză o aplicație de plată de 2,1 miliarde de euro, iar în scurt timp vom transmite o nouă cerere, în valoare de 500 milioane de euro. Astăzi am venit cu o serie de propuneri importante, pe care Comisia a fost de acord să le analizeze, pentru a adapta mai bine investițiile europene la nevoile reale ale României”, a completat Boloș, într-o postare pe paginna sa oficială de Facebook.

Analize Economedia

om robot industria automotive
studenti, universitate, academie, absolventi
Piața de curierat, România, Cargus, Sameday, Fan Courier, Profit net, Cifră de afaceri, Pachet
Fermier cu legume
Linie asamblare uzina Dacia Mioveni (4)
Imagine apa piscină
Job, căutare de job, șomeri, tineri șomeri
Knauf Insulation, fabrica vata minerala sticla
George-Simion-Nicusor-Dan (1)
Steaguri Romania si UE
bani, lei, finante, bancnote, euro, 5 lei
bec iluminat, becuri
piata auto, uniunea europeana, romania
recesiune
sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
Piata 9 restaurant
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie

Ce a propus MIPE:
– alocări suplimentare pentru infrastructura de sănătate, în special pentru oncologie, cardiologie intervențională și sistemul național de transfuzii;
– un proiect-pilot de gestionare a deșeurilor în București (sectoarele 1 și 6), cu potențial de replicare la nivelul întregii capitale;
– extinderea finanțării pentru rețelele de apă și canalizare din localitățile sub 2.000 de locuitori, în acord cu noile directive europene;
–  proiecte-pilot în domeniul mediului, precum consolidarea falezei de la Eforie sau colectarea automată a deșeurilor la Bistrița.

“România își definește acum prioritățile pentru anii decisivi care urmează. Avem fonduri disponibile, susținere europeană și priorități clare. Urmează perioada în care trebuie să demonstrăm că știm să transformăm banii europeni în proiecte duse la capăt, nu doar începute”, a conchis Boloș.