Ministrul slovac al Economiei: Slovacia vrea să obțină o perioadă de tranziție de trei ani înainte de a impune embargoul împotriva petrolului rusesc

petrol Sursă foto: Pixabay

Slovacia vrea să obţină o perioadă de tranziţie de trei ani înainte de a impune embargoul împotriva petrolului rusesc propus de Comisia Europeană, a declarat miercuri ministrul slovac al Economiei, Richard Sulik, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Slovacia importă din Rusia aproape tot petrolul de care are nevoie, în principal prin conducta Druzhba, care datează din perioada sovietică, şi autorităţile de la Bratislava s-au aliat cu cele de la Budapesta pentru a încerca să obţină o excepţie de la orice embargou împotriva petrolului rusesc ce va fi convenit de Uniunea Europeană.

Conform măsurilor dezvăluite miercuri, UE vrea să pună capăt importurilor de ţiţei brut rusesc în decurs de şase luni, iar importurile de produse petroliere rafinate ar urma să înceteze la finele lui 2022.

Analize Economedia

Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu

„Suntem de acord cu aceste sancţiuni, dar spunem că avem nevoie de o perioadă de tranziţie pentru a ne adapta la această situaţie. Ceea ce discutăm astăzi este cât va dura această perioadă de tranziţie”, a declarat Richard Sulik, la o conferinţă de presă organizată la Bratislava.

Potrivit lui Sulik, o perioadă de tranziţie mai lungă va oferi Slovaciei timpul necesar pentru a putea să îşi asigure surse alternative de aprovizionare cu petrol.

Conform unor surse europene citate de Reuters, Ungaria şi Slovacia vor putea să continue să cumpere petrol din Rusia până la finele lui 2023, în conformitate cu actualele contracte.

Pentru a intra în vigoare, cel de-al şaselea pachet de sancţiuni propus de Comisia Europeană va trebui să fie aprobat de toate cele 27 de state membre. Ambasadorii statelor membre la UE sunt aşteptaţi să aprobe propunerea Comisiei încă de săptămâna aceasta, ceea ce îi va permite să devină lege la scurt timp după acea.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: