Mișcări pe piața IT, la Cluj: Compania de soluții software .msg Romania preia echipa Evolving Systems și ajunge la 700 de angajați

induction-msg-evolving Foto: msg

Compania de soluții software .msg Romania, parte a concernului german .msg Group, anunță că a definitivat procesul de preluare a echipei Evolving Systems Romania. Mai precis, 35 angajați, în cea mai mare parte software engineers și manageri cu o experiență de peste 10 ani în domeniu, s-au alăturat grupului și vor lucra pentru companii din sectoarele bancar, auto, asigurări și telecomunicații. Compania derulează proiecte pentru clienți precum Allianz, Audi, BMW, Daimler sau Volkswagen Group.

Preluarea echipei din Cluj, una dintre cele mai dinamice piețe IT din România, se realizează “după un lung proces de analiză și foarte multe întâlniri între părțile implicate”, spun reprezentanții .msg Romania.

În acest fel, firma atinge pragul de 700 de angajați.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
concedieri dreamstime
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

„Strategia bazată pe enterprise software și valorile care ne ghidează au fost principalele argumente ce au convins echipa Evolving să ni se alăture”, spune Horea Rațiu, membru în board-ul .msg România.

Începând cu 1 martie, noii membri ai echipei și-au început procesul de integrare în activitatea .msg Romania. Cei 35 developers, project managers, technical support engineers și technical writers, seniori cu experiență în mediul Microsoft, .Net, Java sau Delivery Management, au primit roluri în principalele departamente, care derulează proiecte pentru clienți precum Allianz, Audi, BMW, Daimler sau Volkswagen Group.

Specializată în dezvoltarea de produse digitale, sisteme de automatizare a proceselor și consultanță tehnică, .msg România este prezentă pe piața națională din 2008, având, în prezent, birouri în Cluj – Napoca, Timișoara și Târgu Mureș. Strategia companiei pentru următorii ani este de a-și dezvolta competențele în zona de cloud și a extinde portofoliul de clienți din piața locală.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Hub-ul IT de la Cluj și deficitul din piața muncii

Industria IT& C se confruntă în continuare cu un puternic deficit de forță de muncă. În ultimul deceniu, industria de software și servicii IT a avut un singur an de scădere din punct de vedere a numărului de angajați, iar sectorul IT și Telecomunicații a ajuns să angajeze aproximativ 179.000 de persoane, adică circa 2,7% din totalul salariaților. Datele au fost publicate în Studiul privind impactul industriei de software si servicii IT in economia Romaniei, realizat de Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii (ANIS). În fiecare an, efectivul de salariați din industria de software și servicii IT se mărește, în medie, cu peste 9.000 de persoane, echivalentul populației unui oraș mic din România.

Cluj-Napoca rămâne unul dintre cele mai puternice centre pentru această industrie: Clujul are peste 1.500 de companii IT, totalizând aproximativ 25.000 de angajați care contribuie continuu la dezvoltarea acestei industriei, conform datelor asociațiilor din domeniu.

„Ne așteptăm ca interesul pe piața achizițiilor acestor firme, în special pentru cele mici și mijlocii, să crească, în special datorită talentelor, calității resursei umane pe care o au acestea”, spunea Bianca Muntean managerul Transilvania IT Cluster, într-o analiză Economedia a pieței la început de 2022.

 

Vezi și:

ANALIZĂ Despre unicorni, finanțări de milioane de euro și deficitul de specialiști. Previziuni pentru piața IT în 2022, cu „opriri” în București, Cluj și Iași